• 瀏覽: 4,750
  • 回覆: 64
+3
可能犯民黃絲希望中央派員落來管

阿爺屈cy哽曾俊華已經衰過一次
而家又要逼林鄭哽波叔

引用:
原帖由 熱鬥老馬 於 2017-5-22 03:19 PM 發表

咁香港庫房有幾多? 借一帶一路, 淘空佢. 689集團袋幾多?
一條2個站既膠鐵, 未起好已經花8xx億, 最後可能要千億埋單
香港高鐵張單真係水蛇春咁長,大把英國澳洲法國公司都來打劫香港政府庫房

附件

港鐵-廣深港高速鐵路香港段.png(433.92 KB)

袁國強條狗

新一屆特區政府人才背出... 淋病月鵝 ,老人張, 醉貓波, 猿人強......... 垃圾配搭

商界,咪玩啦,睇阿蟲當年點衰,搵錢又少過出面,睬你都儍

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2017-5-22 03:41 PM 發表

請問邊個黨玩拉布玩67搞到衣家要咁貴呢又?
回帶啦, 膠鐵關拉布乜事?
乜都賴拉布, 正宗推俾人

果然是2.0

從基本角度睇有乜野因素吸引人做官?
使命感 財富 權力 名譽

香港行資本主義 從商比從官更搵錢 為官唔會為財富

香港政局已進入抹黑年代 從政只會名譽掃地

香港政府被完全孤立 政策推動阻力極大 官員權力有等如無

現今政府官員職位同時失去財富 權力和名譽的吸引力 結果無乜人肯做 願意上任的都只靠一份使命感 由其是原本諗住收山的林鄭

睇到哩度 相信部份人會覺得好好笑 不過如果你睇番歷史就會發現單純以使命感行事的人都十分可怕

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2017-5-22 03:43 PM 發表
陳茂波...唉...
大家未來五年唔好咁大駛, 儲到錢最好轉做美元, 講完
你有$換美元咩?燈神

引用:
原帖由 小稀 於 2017-5-22 01:30 PM 發表
想搵人做,
見到犯民都驚,
以前柯尿唔沖廁,
都比毒果挖返出泥
nobody dare to take it

袁國強連佔中犯都唔夠膽拉,都係快d走La

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]