• 瀏覽: 4,782
  • 回覆: 76
+5
引用:
原帖由 你個章 於 2017-5-22 12:10 PM 發表

乜有查過咩?時間就過左兩年,但建制唔俾過特權法,西頂,雞恩,柒堯幾條梁狗右係委員會兩次會議一味拉布,連契仔俊都屌9佢地,你話有乜辦法查到野呀!咁能有把炮右講到自己冇問題咪俾特權法過等調查委員會有法律效 ...
驚?
都喺嗰句,有料就攞出嚟,唔好淨喺成鳩日停留係炮咀層面!有D契弟係調查委員會一身兼數職都咬人唔L入!犯民L已經喺廢,仲要請L埋網工廢L到冇倫!日日上嚟鄉土呃飯食!

頂頂事件証明那些建制東西只是一隻一隻很聽話的狗, 什麼學歷什麼背景只是裝飾, "狗"才是本性

整色整水!裝模作樣

係夠料,一早做左啦!

根本係想轉移視線!

如果要彈劾,大家鬥彈,睇下邊邊會衰先?

仲出彈劾,仲有沒d新意呀
人又夠人多,可以彈劾到咩,又表演完離場

引用:
原帖由 百厭超人 於 2017-5-22 12:32 PM 發表

驚?
都喺嗰句,有料就攞出嚟,唔好淨喺成鳩日停留係炮咀層面!有D契弟係調查委員會一身兼數職都咬人唔L入!犯民L已經喺廢,仲要請L埋網 ...
身兼數職唔緊要,最緊要係有冇同人打龍通姐  689梗係唔驚啦,咁多建制做委員幫佢打龍通(好似有7個咁多),冇左個西頂,重有個雞恩,柒頭堯。合力拉布等689離任都開始唔到查啦,講野。
你有權力玩操控議會唔表示你有道理。今次689加建制本來可全面控制調查,點知真係天網恢恢,神推鬼擁,咁都會出事,真係冥冥中自有主宰。

引用:
原帖由 你個章 於 2017-5-22 12:01 PM 發表

係唔夠料呀!所以咪要查囉。查到夠料咪拉囉,如果夠料就唔洗查係拉啦,唔係咁都要問呀! 香港E家真係好奇怪,明明係錯就話啱,明明簡單邏輯都要問。
咁支持佢查到 2047

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2017-5-22 12:54 PM 發表
咁支持佢查到 2047
冇建制阻路,一早查完啦!梁震英可能同貪曾打緊康樂棋

引用:
原帖由 你個章 於 2017-5-22 12:57 PM 發表

冇建制阻路,一早查完啦!梁震英可能同貪曾打緊康樂棋
2年幾都摷唔到料,係度賴三賴四

引用:
原帖由 你個章 於 2017-5-22 12:01 PM 發表

係唔夠料呀!所以咪要查囉。查到夠料咪拉囉,如果夠料就唔洗查係拉啦,唔係咁都要問呀! 香港E家真係好奇怪,明明係錯就話啱,明明簡單邏輯都要問。
係查好快 d 查,71特手落台啦

高度自治搞到無法管治。本來大家好好地喺度搵食,而家俾班契弟陀衰家。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2017-5-22 01:01 PM 發表
2年幾都摷唔到料,係度賴三賴四
好彩委員會會議係公開姐,有片睇,有時間咪睇果幾位係會上9噏D乜囉,佢地似"反對查UGL事件委員"多過"查UGL事件委員"

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2017-5-22 01:04 PM 發表
係查好快 d 查,71特手落台啦
ED咪就係689同建制想做成既結果囉。拉布到71, 你話佢身冇屎搵鬼信咩,連你都口快快講左出泥

引用:
原帖由 你個章 於 2017-5-22 01:16 PM 發表

ED咪就係689同建制想做成既結果囉。拉布到71, 你話佢身冇屎搵鬼信咩,連你都口快快講左出泥
挑, 講事實,落左台仲查條毛呀

引用:
原帖由 將軍抽兵! 於 2017-5-22 12:26 AM 發表
  • 民主派會議(G26)今午召開會議後,決定向特首梁振英提出彈劾,認為梁振英剩下的任期雖然不長,但基於事態嚴重,有必要提出動議。公民黨郭榮鏗稱,在建制派護航下,相信難以通過動議,但認為需要留下永遠的紀錄, ...
  • 連動議都排唔到期

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]