• 瀏覽: 10,161
  • 回覆: 145
+12

梁繼昌自編自導自演UGL爛片,衰到連自己友兼行家譚香文都睇唔過眼,可見梁繼昌真係好極有限,衰格無極限。

特首梁振英狠批梁繼昌多次要求稅務局跟進UGL事件,對事件有既定立場,要求梁繼昌辭任委員會職務。身為泛民中人的立法會前會計界議員、黃大仙區議員譚香文也看不過眼,昨日在個人Facebook發帖,直言若梁繼昌有向稅務局投訴過梁振英,他已不適宜擔任立法會UGL事件調查委員會成員,因為「他已沒有會計專業的impartiality(公平)、independence(獨立性)及(沒有)客觀地調查事宜」,早已有主觀成見,應辭去委員一職,另找一位議員做委員。

串梁繼昌打電話畀稅局施壓冇腦

其後,譚香文再次發帖,稱自己也曾向稅局投訴過財政司司長陳茂波,「稅局回信話會跟進,但在信中指出他們不會告訴我投訴的進展及結果。這是稅局一貫處理投訴的做法」。她指,「稅局有很多専業會計師,深信他們會専業地處理事宜,並不會因為我是區議員或前會計界立法會議員而會特別處理我的投訴」。

她又恥笑梁繼昌:「我很奇怪梁議員會特別地打電話給局方,可能比(畀)人有一種不良之感覺,用壓力去迫(逼)稅局特別處理事件。我相信稅局會持平地跟進,而且在私穏條例下不宜告訴投訴者稅局調查進展及結果」。

連自己友兼前輩譚香文都這樣說,梁繼昌還有臉頼死唔走嗎?

譚香文講得好有道理。
雞昌唔走,又真係講唔通喎!

新聞來源連結:
https://hkgpao.com/articles/126826

譚香文都睇唔過眼!太有趣了

梁繼昌根本就係垃圾議員.

梁繼昌同港獨犯民 呢班垃圾議員 5年嚟靠針對CY而生存,
CY完成任期後 就係大報復開始,  第一個應係梁繼昌 !

引用:
原帖由 lckis 於 2017-5-21 08:09 PM 發表

梁繼昌自編自導自演UGL爛片,衰到連自己友兼行家譚香文都睇唔過眼,可見梁繼昌真係好極有限,衰格無極限。

特首梁振英狠批梁繼昌多次要求 ...
雞娼,連痰香聞都屌鳩你呀,聽到未呀?仲唔快撚走,仆街...

引用:
原帖由 lam_km 於 2017-5-21 08:12 PM 發表
譚香文都睇唔過眼!太有趣了
犯民自相殘殺?

引用:
原帖由 lckis 於 2017-5-21 08:32 PM 發表

犯民自相殘殺?
刷存在感!

怕丑就唔系妓娼。

其實我好憎呢類唔做實事幫市民靠炒作屈人的議員,梁繼昌有咩好事做過不知,但肯定是想借炒作梁振英上位,我唔會選呢類人入立法會。

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-5-21 08:22 PM 發表
雞娼,連痰香聞都屌鳩你呀,聽到未呀?仲唔快撚走,仆街...
踩低豬隊友,搏上位?

黃絲呢D狗咬狗骨行為經常有

泛民又俾 689 玩到謝,真陰公。
引用:
原帖由 lckis 於 2017-5-21 08:09 PM 發表

特首梁振英狠批梁繼昌多次要求 ...

呢招泛民一向都用緊架啦,
一邊搵人屍法碌七,然後就話係市民反對

期待雞昌還擊

切,係味告看更那個?
同行如敵國,挑?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]