• 瀏覽: 5,646
  • 回覆: 46
引用:
原帖由 荔枝角道 於 2017-5-21 08:56 發表

宋楚愉呢
宋楚瑜都好的,不過佢同樣畀李登輝玩死。

引用:
原帖由 荔枝角道 於 2017-5-21 08:57 AM 發表

係咪嫁
咁就先由周圓外你先帶隊去D近近地嘅,下次由我帶隊去三亞

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-5-21 09:03 AM 發表

宋楚瑜都好的,不過佢同樣畀李登輝玩死。
邊個做都死,敵唔過年青一輩嚮往民主和反共大潮流。

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-5-21 09:46 發表

邊個做都死,敵唔過年青一輩嚮往民主和反共大潮流。
咁又唔一定,最緊要搞好教育亊業。洗人地腦好過香港噉畀人洗腦。

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2017-5-20 10:32 AM 發表

十大建設...開放黨禁...經國先生是中華民國的偉人應是公論...
新加坡和台灣不應如此做比較...
個人看..李光耀之後的新加坡也不會好得幾耐
最衰佢被台獨日本人李登輝出賣.

引用:
原帖由 Alanleeds243 於 2017-5-21 03:35 PM 發表

最衰佢被台獨日本人李登輝出賣.

智者千慮..
也有一失..

早晨

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2017-5-22 08:19 AM 發表
早晨
魔靈 大班周

吃過早點未

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-5-22 09:44 AM 發表

魔靈 大班周

吃過早點未
吉烈魚...多士...熱咖啡

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2017-5-20 10:32 AM 發表

十大建設...開放黨禁...經國先生是中華民國的偉人應是公論...
新加坡和台灣不應如此做比較...
個人看..李光耀之後的新加坡也不會好得幾耐
我認同經國先生係偉人,但同時亦係葬送國民黨既罪人

佢提拔岩里正男,本意係爭取本土支持,令國民黨真正生根台灣;可惜岩里得領導權之後,就分化國民黨,栽培民進黨,結果就斷送國民黨前途

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2017-5-22 01:22 PM 發表

佢提拔岩里正男,本意係爭取本土支持,令國民黨真正生根台灣;可惜岩里得領導權之後,就分化國民黨,栽培民進黨,結果就斷送國民黨前途
世上有邊個國家..邊個人可以知道明天會發生什麼事...
又引用法國...社會黨又做錯咩呢...
謀事在人而成事在天....
阿Q些看....只好說天意如此....
十年河東十年河西...
台灣因國民黨而可以避過不快事...繁榮安定建設數十年.....
而台灣人選擇了他們的領導人..
而今天....輪到大陸繁榮建設呢

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2017-5-22 01:22 PM 發表

葬送國民黨....
宏觀些看...世界不停的轉..
若是不被大部份人認同...隨洪流而去是正常...
新黨...親民黨都不成氣侯...
幾時會有一個黨可以引領台灣走新路向

簡單d講,經國先生提拔一個叛徒做繼承人,國民黨點會唔衰落丫

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2017-5-22 01:58 PM 發表
簡單d講,經國先生提拔一個叛徒做繼承人,國民黨點會唔衰落丫
個人都想國民黨可以生性...
但係...台灣的繁榮安定就單單依靠一個黨...一個人咩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]