• 瀏覽: 34,420
  • 回覆: 208
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 bravohk 於 2017-5-20 09:56 AM 發表

呢啲咪練武不練功囉,你睇下上次果個所謂太極宗師,肥撚到,肥肉對實肉諗到諗到邊個贏啦,硬件已經輸九條街,小龍哥好揪,睇下佢練到啲肌肉幾有爆發力先得架,其實啲人好迷信龍哥覺得佢係無敵, ...
你咁諗就太表面啦,隻揪唔係數學,無得計,成日講一拳一腳幾多磅力,無意思,
你估實戰既時候,幾百磅既拳腳去到對方身上佢又會直接承受返幾百磅咩?

好簡單用足球舉個例子,點解係空龍無人既情況下,可以自己後半場射過對面龍門都照入,但有守門員既時候連禁區入都可以唔入,甚至踢埋出界?個道理就係咁。

訓練體能對任何一樣運動都係必須,只係最基本既野。

勝者為王

引用:
原帖由 華華168 於 2017-5-20 08:31 AM 發表
內地人
香港人咪一L 樣

垃圾毒果妓者可以上大陸咩?

大陸不知有幾多人靠功夫扼飯食
徐打爛人飯碗
自然俾人除之而後快
唔消滅你我點樣繼續扼飯食?

引用:
原帖由 巴菲特 於 2017-5-20 09:41 AM 發表
讀多D歷史先講啦
最近睇「射鵰英雄傳」,中國人已經唔覺「輕功」係乜功夫,原來中國人覺得輕功可以飛簷走壁但已經失傳功夫,又認為點穴可以令整個人定格但又失傳功夫,這是中國人從小至大灌輸功夫思想。

中國現在還有武當派和娥媚派,太極八卦掌依然流行,稱呢種喺功夫喎,所以中國人被「功夫」所累,古代思想挑戰現代思想,其實中國兩字已侮辱現代人類!

中國14億人包括香港人,不敢挑戰共產黨,因為中國人思想被「功夫」兩字所累,累到個個中國人以為中國功夫打贏全世界,個個唔知自由博擊先係無敵,原來自由思想先是國家富強根源!

毒果記者親身北上北京 , 證明港人享有出入境自由 , 真係用心良苦

為我們帶來娛樂

份人太臭寸

冇人怪佢打贏太極健身操師傅 但佢過於狂妄 直言中國全部武術都係垃圾 同時大量不明帳號洗頻論壇貶低中國功夫 輿論導向太過明顯 係有分裂社會輿論嫌疑先被嚴查是否間諜

引用:
原帖由 tamadabi 於 2017-5-20 09:01 AM 發表
奇怪喇,乜大陸唔係好黑喑既咩?

塞d白粉落佢到,拉佢入監倉坐佢十年八載囉

再唔係咪光明正大隊冧佢囉

毒果同d黃色傻仔話大陸咩都得架
老漢奸  夠話會比人暗殺啦

引用:
原帖由 股神陳刀仔 於 2017-5-20 09:04 AM 發表
《蘋果》記者北上北京、成都、河南三地,直踩徐魏兩大本營,直擊「戰後」狀況;

毒果記者可以北上咩
咪又L 係老作
讀者資料提供

引用:
原帖由 汽車維修員1號 於 2017-5-20 09:11 AM 發表

尾角乜都假,,,尾角摔角聯盟又咪假,乜你以為真打的?
A級特技效果

引用:
原帖由 中國領導班子 於 2017-5-20 09:13 AM 發表

我講緊大陸.................最少美國科技一定比大陸好........最少美國假食品一定比大陸少.............
一樣野就夠啦

食漢堡包食撚蒙你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]