• 瀏覽: 34,384
  • 回覆: 208
  • 追帖: 1
+6
N年前有港台節目:中國人連"國術"同"武術"末識!

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2017-5-20 09:34 AM 發表

強身健體去行山游水咪得囉
跑步都可以,唔使俾錢跟師父古靈精怪
有D體弱多病既人做呢D運動會扯蝦架

中國近年各方面進步神速,但仍有兩辮最落後 ~ 足球 & 武術

武術方面幸而巳用 [散打] 統一了武林各門派,並打出了成績!

毒果妓進入「共匪國」
影d相質數仲低過大陸手機

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2017-5-20 09:28 AM 發表

嚴格黎講李小龍確係一個業餘高手
不過佢打贏無數職業高手
如果職業就係參賽既話
唔係呢個年代既故人,評論李小龍只能靠估
睇過李家鼎訪問,佢地識於微時,李小龍係武痴,食早餐時間輪流左右手將摺疊多次既報紙單手卒到爛為止練指力
一班人行街比人挑釁一手一個扯人褲頭抽起2人,係歌廳有人要求表演熒幕未見過既功夫,佢叫餐廳拿罐煉奶罐頭,表演單手指篤穿

引用:
原帖由 tonylam07 於 2017-5-20 07:06 發表
中國功夫簡直喺垃圾!

以前七十年代,外國通常提起中國功夫表示讚賞中國人,因為中國人自己誇奬自己功夫了得,但沒有人敢膽去挑戰。

六七十年代岀了個李小龍武打明星,中國人以為中國功夫 ...
讀多D歷史先講啦

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2017-5-20 09:37 AM 發表

佢講乜唔影響事實
全世界都知李小龍堅料
以前有記者訪問李小龍,龍哥你拍戲係咪用真功夫,李小龍話拍戲梗係假㗎啦,拍戲用真功夫日日打死人打傷人,有鬼人同你拍!

挑戰武林…註定要隱姓埋名!

引用:
原帖由 中國領導班子 於 2017-5-20 09:35 AM 發表

受既係人民.................贏既就係班腐敗膠官..........但10億人民就被洗腦至一夢不醒................中國樣樣假..........但又支持腐敗膠官......為何又要黎香港搶飯碗.....好笑好笑..........

假功 ...
中共係好多仆街既人,否則係使物嚴控媒體
但你話中國樣樣假又太武斷,中國是否個個平民百姓都係早死唔過70歲,若果樣樣假中共倒台一定

引用:
原帖由 中國領導班子 於 2017-5-20 09:36 AM 發表

我見過係有大陸教授恥笑學生喎.....只係學生行開左佢背住學生忍笑.........
咁係個教授品德差姐

我想睇佢扑唔扑到野,通常操肌佬都係扮大隻但下便就不能。

引用:
原帖由 KZL 於 2017-5-20 09:50 AM 發表

咁係個教授品德差姐
Oh no....................

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]