• 瀏覽: 24,218
  • 回覆: 277
  • 追帖: 1
+5
中國希望用 "鐵路" 去做貨運往中亞及歐洲 ,   大大減低空運的成本.

吹蕭元 以為有空運就唔需要發展更便宜的鐵路運輸.  看看 "陶寶+順豐"的成功.

係囉,英國佬都爭住一齊去倒咁笨喎。

老蕭真係叻吹蕭。

全世界仆住去倒錢落海
家下連美國日本都想倒埋一份

大陸捉蟲入忽

國際時事、本地政情 . . .  佢尐預測有試過邊次係準 !?  

以佢尐料, 度下橋寫下膠劇就得.

咁燒肉丸旗下媒體制作公司對大陸市場又咁死心不息?

佢更應該睇下我轉帖林金源嘅文章
http://news.discuss.com.hk/viewt ... 55&extra=page=1

入面有呢一段
引用:
這就是明清盛世時代「厚往薄來」的朝貢體制。各藩屬國帶來中國的貢品,從不干涉其內政的中國,必以更優厚的內容奉還。作為中國的藩屬,不但獲取經濟實惠,且無礙本身內政的自主運作,又能與高度文明親近學習,何樂而不為?這就是中國強大時,東亞各國共存共榮的天下秩序。
可惜蕭某人嘅境界太低,恐怕領略到

OL79老到懵左

引用:
原帖由 KK21 於 2017-5-16 07:13 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=7mzWhB1b36s

倒錢落海只為發個好夢...
哦!原來29個國家領袖都唔及你一個老燒咁聰明!

佢真係無幾次準…

引用:
原帖由 Max_lee 於 2017-5-17 09:36 AM 發表
佢真係無幾次準…
其實吹蕭元好準確 ,  你只要住他相反方向走 , 你便贏.

阿爺又唔要你交稅,你咁緊張做乜啊?大家都係做網臺,但吹簫元嘅水平就比癲狗民差遠啦!

引用:
原帖由 Max_lee 於 2017-5-17 09:36 AM 發表
佢真係無幾次準…
佢本來就係出名嘅燈神,不過比佢在特首選舉林鄭當選準左一次,其實諗真下都唔算係咩,都係跟住呀爺論調走姐,而且係其他泛民網台d人蠢,呢次佢同呀爺唱反調,睇怕佢隻腳伸直左都睇唔到佢想要嘅結果啦.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]