• 瀏覽: 7,443
  • 回覆: 50
+3
冇我份WOR

樓主都係冇覆過我,點解冇一個考過TSA ga人出來反TSA,就連世界十大領袖有讀寫障礙,考完TSA都唔會壓力大到自殺?

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-19 06:58 AM 發表

A。涉及梁振英,意義:

1.梁振英拒絕 林鄭月娥 擱置BCA。
2.網上仍然很多支持BCA的言論。
3.其中一個可能性,是鋪路。
B。不要議論會員。
同志早晨,其實唔使tsa都會推行岡比亞國教,鋪路係比車行既,林鄭同振英既關係可以問公務員事務局。而且先輩都經常對其他人評頭品足,還大玩帽子戲法,就黎玩到連底褲"粒"落先輩個頭度都不自知。

己所不欲勿施於人,既然先輩喜歡玩"粒"底褲,其他網友梗係成人之美以追隨閣下。將所有掃把,垃圾,陳年發臭底褲同污水堆在你頭上,係唔係好開心呢!

Anyway,總部reject左你叫我做個份份性別檢查,要你清楚地證明,下面到底生左d乜。記住唔好亂貼上黎,你知啦,土共無錢買Photoshop,我用小畫家放大200倍,結果只係見到堆格仔...

土共萬歲!

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-19 06:58 AM 發表

A。涉及梁振英,意義:

1.梁振英拒絕 林鄭月娥 擱置BCA。
2.網上仍然很多支持BCA的言論。
3.其中一個可能性,是鋪路。
B。不要議論會員。
黃之鋒都冇表態反對TSA,佢應該係為689護航

B. 不要議論會員,咁呢個post目的係?

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-5-19 09:36 AM 發表

黃之鋒都冇表態反對TSA,佢應該係為689護航

B. 不要議論會員,咁呢個post目的係?
因為佢呢個post唔單止係議論會員,而係更高級,係亂扣帽子。好簡單,為何別在TSA問題上的言論,會可以講成「為梁振英護航」?這就是偷換概念囉。他先在標題上為我們的言論下了他個人的偏見,再說成是精華,你說他是如何利害?他可以議論你、扣你帽子,你卻不准議論他,因為他是香討法官,而且還是政治偏見好強烈的法官。看見他的帖,你只會見到嘅係政治,他還可以說自己係中立,沒有政治背景,討論係為求真理喎。聽其言觀其行,你一定會想嘔。

重覆了上面的回覆,對不起。

[咁ban人  發表 冇我份WOR,。。。就連世界十大領袖有讀寫障礙,考完TSA都唔會壓力大到自殺? ]參考
https://www.youtube.com/watch?v=ldILWlCpetU

Vanga,
this guy say that i am 大言不慚.
can you tell him who i am?
引用:
原帖由 kim_ 發表 閣下自己提出的觀點。。。現在居然大言不慚的提甚麼證據學原則.....

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-27 12:21 AM 發表
Vanga,
this guy say that i am 大言不慚.
can you tell him who i am?

又係成條片冇講開取消TSA有啥好處.......

引用:
原帖由 daimonster 於 2017-5-27 10:42 AM 發表

又係成條片冇講開取消TSA有啥好處.......
根本佢只係識攞人地嗰啲有主觀偏見而且帶政治色彩的言論片段,就當成證據,但從來都唔會有人真正觸及同TSA功能及作用的論點。
好多人根本唔會理會取消咗TSA之後的影響,只顧眼前的政治批鬥,所以根本完全唔理性。明天到教育又出現問題,不又是把責任推係教育局、政府身上囉。每一件事,只要一拉扯到政治層面,就根本無法得到最正確的解決方法。在政治層面上,都係對人不對事,樓主就係一個很好的例子。

看看樓主如何為我扣上帽子?一樓的論點,不就是先把我們的言論扣上「2017-1-31我發表了:救救我們的 孩子 - http://news.discuss.com.hk3. 於是引來了連番 為了梁振英護航的言論。
為何樓主把我的言論就指作「為梁振英護航」?這種先扣帽子的行為,實在不是一個有道德的人的作為囉。

[galileo2013
請確認 一樓第七段。

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-28 05:20 PM 發表
[galileo2013
請確認 一樓第七段。
你盲的嗎?我不是已經講咗,你把我的言論扣上「為梁振英護航」的帽子囉,即使說你在一樓所引述我的說話,是一種政治批鬥。我的言論只以教育方面作出論證,而你卻歪曲事實,把我的言論打做成為梁振英護航。我不是已經說明這不是事實嗎?你還要人確認甚麼?是否要我確認你是政棍,反對派打手?如果是的話,我只有說你是政棍、反對派打手囉。

伽利略
2017-1-31我發表了:
救救我們的 孩子 - http://news.discuss.com.hk/viewt ... p;extra=&page=13. 於是引來了連番 為了梁振英護航的言論。

2.其中一個是singsingcai
說:“吳克檢是不濟,但TSA是2000年提出,2004年實行,曾朝政策行咁多年冇問題,而家嘈是因為CY還是因為政策?大家心照啦

你用你個良心諗下,今日孩子比二十年多前幸福多了。少子化和大學學位大增,基本上教育資源只有增無減,讀大學的機會是多了還是少了?以前中小學師資多是師範大專,今日基本上是大學或教院的專業。每個學生的接受政府的資助是20年前的幾倍,所以問題是高官不濟,還是教師不濟呢?

還是問題是在教育系統以外呢?20年前有幾多補習學校,有幾多興趣班?今日小朋友多了幾多興趣班受訓呢?為何香港有這麼多負能量呢?青少年平日在接收什麼資訊呢?是什麼人在香港放出如此多負能量呢?”
“傳媒是一個重要因素,20年來有些傳媒以誇張失實,搧風點火方法去吸引讀者,一有自殺新聞大字標題圖文並茂,將死人變成一種娛樂八卦,並加鹽加醋要引起讀者共鳴,令思想偏差的人更偏。呢種是一種洗腦催眠,久而久之思想偏激;要不是成功就威威做英雄,失敗就死左佢。

網上言論自由就更加放大呢種情緒病,網上欺凌,成日叫人去死,就真係有人會去死,而且因為不負責任,死左都仲有人好冷血去恥笑人”

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-28 06:21 PM 發表
伽利略
2017-1-31我發表了:
救救我們的 孩子 - http://news.discuss.com.hk/viewt ... p;extra=&page=13. 於是引來了連番 為了梁振英護航的言論。

2.其中一個是singsingcai
說:“吳克檢是不濟,但TSA是200 ...
你不要再愚弄大眾,你把我的言論和其他人的言論一併視為「為梁振英護航」,這明顯已經說明你是有心扣我帽子,還想抵賴嗎?若然你不是想扣我帽子,你為何把標題寫作「在TSA問題上為 梁振英護航 的言論精華 【給:沉默的瀏覽者】」。
你把我的言論都歸納於「為梁振英護航的言論精」之中,不就是扣我帽子嗎?你回答我,你是不是評論我的言論是「為梁振英護航」?

“扣帽子”一詞,用於對人。
一樓彙集的 是各種留言,不是人。
2.請 詳讀43#。你同意他的說法嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]