• 瀏覽: 38,954
  • 回覆: 596
  • 追帖: 3
+31
引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-5-22 04:45 PM 發表

的確,想話俾你聽,過去歷史到今時今日都睇唔到  同俄羅斯同一陣線對付美國會有好處!

相反,乘機俄羅斯唔掂,打落水狗,或者仲有機會攞返自己嘅土地!榨取石油!雪中送炭?他日人哋記唔記得你呀 ...
講咁耐你都唔明人地講乜,只係一直講你對老俄偏見。

老江簽中俄東部邊界協定時候,就係蘇聯崩潰之後俄羅斯虛弱時期,對中方讓步不少,交還半個黑瞎子島,圖門江出海口等等,當時唔簽而家冇咁好商量。

好心你班人咪扮愛國老吹收回外東北勒。

俄羅斯最弱時候,幾乎答應日本交還一半北方四島換取經援,日本仔大想頭要收番晒,拖到普京上台,講俄羅斯冇一寸土地係多餘,而家日本仔揼爆春袋後悔當時冇應承收一半。

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2017-5-22 04:54 PM 發表

法輪網友知吾知俄國賣過阿拉斯加?
英國一樣同累英皇喪失千萬領土ge美國反骨仔做盟友
咁你覺得咁樣做係光榮的,係做得啱嘅咩?

英國人有冇因為失去美國殖民地土地覺得光榮?

你哋嘅觀念真係比較特別,自己國家失去左土地,原來係件好事?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-5-22 05:24 PM 發表

講咁耐你都唔明人地講乜,只係一直講你對老俄偏見。

老江簽中俄東部邊界協定時候,就係蘇聯崩潰之後俄羅斯虛弱時期,對中方讓步不少,交還半個黑瞎子島,圖門江出海口等等,當時唔簽而家冇咁好商量。

好心 ...
贊成將自己嘅土地送俾人哋,咁先叫愛國係咪呀!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-5-22 06:10 PM 發表

咁你覺得咁樣做係光榮的,係做得啱嘅咩?

英國人有冇因為失去美國殖民地土地覺得光榮?

你哋嘅觀念真係比較特別,自己國家失去左土地,原來係件好事?
如果中央政府學你班人老吹要收回清朝失土,等於嗱屎上身,咪當老共傻仔先得架。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-5-22 06:17 PM 發表

如果中央政府學你班人老吹要收回清朝失土,等於嗱屎上身,咪當老共傻仔先得架。
我再問你一次,將自己國家土地承認係其他人嘅,係一種光榮,做得啱嘅?

習近平都冇能力上台灣,解放軍幾十年都上唔到台灣,咁樣台灣係咪可以獨立?

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-5-22 06:17 PM 發表

贊成將自己嘅土地送俾人哋,咁先叫愛國係咪呀!
哈哈,為表示你無限愛國,要求恢復元朝失土四大汗國土地先係喎,起碼要求恢復明朝失土交趾丫。

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-5-22 06:22 PM 發表

我再問你一次,將自己國家土地承認係其他人嘅,係一種光榮,做得啱嘅?

習近平都冇能力上台灣,解放軍幾十年都上唔到台灣,咁樣台灣係咪可以獨立?
識唔識乜野叫條約?撕毀條約同台灣可以相題並論咩?

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-5-22 06:22 PM 發表

你肯定解放軍冇能力登陸台灣,台灣獨立左好耐啦,台仔就係唔敢搏。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-5-22 06:24 PM 發表

識唔識乜野叫條約?撕毀條約同台灣可以相題並論咩?
你連做人嘅基本原則都冇,你可以將國家失去土地,講成正確的!

關條約咩事?唔通人哋話南海唔係你,你就不用爭取!!

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2017-5-22 06:29 PM 發表

英國人冇咗美洲,冇哂南亞,有冇好似你地輪子咁怨婦?
英國人起碼吾會好似你地輪子咁將古代失去領土責任入現代人數,你吾覺咁樣好on 9咩?
簡單啲問你,一個國家失去土地係咪好事?

仲要係話自己強大嘅環境下!英國人係實質打輸咗!當年中國打輸咗咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]