• 瀏覽: 6,000
  • 回覆: 46
+5
引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-15 03:48 PM 發表
有必要啟發你關於 the law of evidence.

When a dispute  reaches the court there will always be a number of issues 。

所以,必須逐點問你同不同意。
再來一次:原帖一樓第一點,你有沒有異議?

Kim。 ...
你見唔到有不少網友提出對擱置BCA的意見咩,但你回答唔到,依家搬林鄭出黎,林鄭在香討有ID嗎? 佢能回答問題嗎? 我勸你仲係唔好躲在林鄭背後啦,堂堂正正企出黎回答大家問題啦.

你想我做選擇題? 有異議定無異議? 其實好易答,但大家比左咁多問題叫你回應,你都唔回,仲話咩法官唔能夠事事都處理之類嘅說話,依家又想叫人答問答題?先答左人地D問題先啦.

引用:
原帖由 absdorfhq  香港討論區,係大家一齊討論問題,彼此間有問有答,呢度唔係法庭,亦唔流行以法庭方式去討論,所以,你呢種討論方式好異類,似在宣讀聖旨,但,在這裡,你良心之光只係一個普通id而已,用呢種方式討論只係顯得呢個id迴避問題無 ...
好。待會兒回應你這個。
但是,首先叫你的朋友不要騷擾。如果他很無聊,可以咀嚼一下樓上3#

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-15 04:05 PM 發表

好。待會兒回應你這個。
但是,首先叫你的朋友不要騷擾。如果他很無聊,可以咀嚼一下樓上3#
你不是說要啟發我嗎?
既然常人的討論方式行不通
那麼我就嘗試受你啟發
用“法官審犯”那一套來跟你對話

再來一次:你同不同意一樓的論點?

absdorfhq  ,伽利略。GG36
叫你的朋友不要騷擾。樓上3#第二段很適合他。

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-15 04:19 PM 發表
不要用三樓去騎劫一樓
再來一次:一樓的論點,你同不同意?

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-15 04:05 PM 發表

好。待會兒回應你這個。
答辯人:你只需要回應提問者的問題!如拒絕,迴避作答及反問的話有可能犯上蔑視法庭!

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-15 04:19 PM 發表
佢主要係問你同唔同意一樓觀點啊,你唔係都經常問人同唔同意呢樣,同唔同意那樣咩,仲間唔間中問人地係咪梁粉添.

absdorfhq
但是他的出發點是為你護航,轉移視線,讓你有喘息的機會。
你需要他的幫助嗎?
2.林鄭月娥,各政黨,都是在我的帖子【http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26415598&extra=&page=1】才注意到學童自殺問題的嚴重性。
3.所以,你說我依靠她,是 離地了。
4.如果你不需要Kim的護航,讓我們重回正軌。

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-15 04:31 PM 發表
absdorfhq
你需要他的幫助嗎?
2.林鄭月娥,各政黨,都是在我的帖子【http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26415598&extra=&page=1】才注意到 ...
評論一樓才是正軌
何來轉移視線?

請評論一樓的論點

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-15 04:31 PM 發表
absdorfhq
你需要他的幫助嗎?
2.林鄭月娥,各政黨,都是在我的帖子【http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26415598&extra=&page=1】才注意到 ...
你真係自以為是,引人發笑,你值得我有需要喘息嗎?反而我就覺得你好似好無助,先至有此想法.

absdorfhq
既然如此,叫他閉嘴。
2.在我的原帖子,其實我們的論點已經挺接近的了。只是你認為TSA對小三學生沒有傷害。
3.這是我和你的爭論點。
4.請從這個里程碑繼續。

引用:
absdorfhq
你需要他的幫助嗎?
有考試就有壓力,有壓力就有可能自殺,取消晒所有考試好唔好?

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-15 04:40 PM 發表
absdorfhq
既然如此,叫他閉嘴
2.在我的原帖子,其實我們的論點已經挺接近的了。只是你認為TSA對小三學生沒有傷害。
言論自由.

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-15 04:40 PM 發表
absdorfhq
既然如此,叫他閉嘴。
2.在我的原帖子,其實我們的論點已經挺接近的了。只是你認為TSA對小三學生沒有傷害
我幾時話過TSA對小三學生無壓力?

引用:
absdorfhq
既然如此,叫他閉嘴。
這裡是討論一樓“對偽命題的回應”
不是討論原帖
請從一樓開始評論

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]