• 瀏覽: 7,547
  • 回覆: 36
台灣人眼紅症發作...

笑了。

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-5-16 12:09 AM 發表

假鈔最多系美鈔,台弊應該冇乜人造假,真都冇乜用,造假來做乜?

試下裸的台弊去外國使下咪知囉。
台弊 也有假的

引用:
原帖由 catcloud 於 2017-5-24 18:33 發表
台弊 也有假的
咁造假就真系冇眼光。

台快d發明台付寶好,台進寶都好反攻大陸!

引用:
原帖由 takai 於 2017-5-15 09:49 PM 發表
台網友:大陸都是假鈔才用支付寶

駁唔到
美國有 Paypal  = 美國有好多假鈔 ???

笑了。

身體最現實,最近幫朋友用支付寶轉賬人民幣訂金俾台灣佬

淘寶為我帶來彎多好玩

現在上淘寶是我的興趣

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-5-16 12:09 AM 發表

假鈔最多系美鈔,台弊應該冇乜人造假,真都冇乜用,造假來做乜?

試下裸的台弊去外國使下咪知囉。
好多人唔知美鈔最多假,還是班盲人扮唔知!甚少有人講,

係呀呆民乜都唔好用唔好試繼續發呆坐埋一臺!

引用:
原帖由 花寶多小強 於 2017-5-16 03:04 PM 發表

老實呆彎咁鬼窮,仲有乜鬼消費傾向丫!咪來來去去老肉飯同茶葉蛋咯。消費?就來屎都無得食喇。
我真係唔明老肉飯有乜咁好食?都係以前窮,食唔起咁多肉,將d肉細細粒煮成一大煲汁,用汁撈飯,成臺窮鬼重笑大陸人食唔起茶葉蛋,

大陸人係館子食飯點菜係出名浪費,點到冇位放碟疊碟。

引用:
原帖由 hanE 於 2017-5-25 10:30 AM 發表

我真係唔明老肉飯有乜咁好食?都係以前窮,食唔起咁多肉,將d肉細細粒煮成一大煲汁,用汁撈飯,成臺窮鬼重笑大陸人食唔起茶葉蛋,

大陸人係館子食飯點菜係出名浪費,點到冇位放碟疊碟。
事實係呆灣發展早過香港,六七十年代領先香港,但八十年代就被香港追過,至今呆灣的發展,不旦係停滯,直頭係倒退,呆娃中意坐井,不思進取,係自己搵來,吾抵可憐,香港吾好學落後呆灣,先有生機,可惜班黃絲,以為落後的呆灣係先進。真心無話可說。

引用:
原帖由 花寶多小強 於 2017-5-25 12:38 PM 發表

事實係呆灣發展早過香港,六七十年代領先香港,但八十年代就被香港追過,至今呆灣的發展,不旦係停滯,直頭係倒退,呆娃中意坐井,不思進取,係自己搵來,吾抵可憐,香港吾好學落後呆灣,先有生機,可惜班黃絲,以為 ...
香港班後生

150HKD機票我都冇興趣去,呆灣格局比大陸三線城市都不如,但係酒店就貴得多,民宿我真係唔敢住,呆灣嘅火警真係恐怖!好細一場火都可以死好多人,由我懂得睇報紙呆灣火警滅門咁死都唔小次了!!係咪好多小偷將陽台封死哂

美國人最愛用信用卡,所以美國最多假鈔

香港最愛信用卡+ 八逹通,因為香港又落後又多假鈔
引用:
原帖由 Alanleeds243 於 2017-5-24 09:55 PM 發表

美國有 Paypal  = 美國有好多假鈔 ???

對比台灣既收入,我覺得台灣消費好高
引用:
原帖由 hanE 於 2017-5-25 01:14 PM 發表

香港班後生

150HKD機票我都冇興趣去,呆灣格局比大陸三線城市都不如,但係酒店就貴得多,民宿我真係唔敢住,呆灣嘅火警真係恐怖!好細一場火都可以死好多人,由我懂得睇報紙呆灣火警滅門咁死都唔小次了!! ...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]