• 瀏覽: 8,183
  • 回覆: 18
全無政治智慧的林鄭
請個日本人來教香港教育

又沒承擔力, 又不了解世界情勢
還有就是
中日是競爭對手
中共最反感就是親日的台獨

中國帶朝一天與日本攤牌, 陳美齡面對國家利益與個人利益矛盾
怎看此位弱女也是為個人利益行先

仆街杏家橙
嫁日本人

講咩撚反日??

要向教育界緩和, 可委任親薯片的, 中立的, 或招安溫和泛民

支持拖死此位局長上任

我反而唔信相關傳聞

到底陳美齡係漢奸, 定日奸???

引用:
原帖由 pswong01 於 2017-4-29 07:31 PM 發表

她沒資格做香港高層

引用:
原帖由 Max_lee 於 2017-4-29 07:09 PM 發表
我反而唔信相關傳聞
暫時仲係“傳”,好似上帝單野咁,林鄭唔識反駁定懶得反駁定反駁唔到?

委任邊個,乜水,,行政長官百分百自行了斷,冇咨詢,唔駛問任何人,包括垃圾會,,直交俾亞爺批就得,,樓主,咁你點様拖...?講黎聽下....

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-29 07:32 PM 發表

她沒資格做香港高層
應該畀機會佢試吓......http://n2.hk/d/images/smilies/foshantou/fst_evil.gif

根本違反基本法,不過中共粉根本唔會諗,因為基本法可以隨意「色髮」。

基本法第61條
香港特別行政區的主要官員由在香港通常居住連續滿十五年並在外國無居留權的香港特別行政區永久性居民中的中國公民擔任。

陳美齡擁有日本永住權。

中國共產黨不嬲都感激日本幫佢哋趕走國民黨。反日只係民間行為。林鄭今次只係幫中共報恩啫。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-29 10:35 PM 發表
根本違反基本法,不過中共粉根本唔會諗,因為基本法可以隨意「色髮」。

基本法第61條
香港特別行政區的主要官員由在香港通常居住連續滿十五年並在外國無居留權的香港特別行政區永久性居民中的中國公民擔任。

...
我撐你

據聞陳美齡一家都不是日本人,她仍然拿bno,沒入籍日本,沒改日本名,老公實際是韓裔日本籍,三個兒子都不在日本出生,都不是日本籍。

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-29 06:08 PM 發表
全無政治智慧的林鄭
請個日本人來教香港教育

又沒承擔力, 又不了解世界情勢
還有就是
中日是競爭對手
中共最反感就是親日的台獨

中國帶朝一天與日本攤牌, 陳美齡面對國家利益與個人利益矛盾
怎看此位弱女也是為個人 ...
我覺得冇證據話佢唔得。就由得佢做睇睇囖。未必好似你講得咁差嘅。

引用:
原帖由 pswong01 於 2017-4-29 07:31 PM 發表

只係一個香港人嫁日本人,同漢奸日奸冇關係。。你又唔知人哋老公係乜政治立場。日本人唔係個個壞。香港人都唔係個個好啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]