• 瀏覽: 3,337
  • 回覆: 21
一些大街已經不准人邊行邊食煙,要入吸煙室食。
香港幾時跟?

問下長毛議員先

大陸人超級喜歡吸煙,真是落後。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-29 11:26 AM 發表
為甚麼吸火煙=落後呢?

駛乜,叫侵侵封殺美國所有煙草商咪得囉😆😆

引用:
原帖由 wateragain 於 2017-4-29 11:49 AM 發表
有d人問吸煙點解係落後。

其實神都講明煙╱酒╱都是撒但誘惑人至墮落的招式,女人更是男人結婚前不可動其淫念。
神對以上的東西都是講明看不得,摸不得,動不得。
遠理神的教導咪叫落後╱人類文明退化囉
低B,煙草係由美州傳入嘅,耶穌嘅年代邊有煙?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-29 11:26 發表
你就係超級喜歡吸煙

引用:
原帖由 wateragain 於 2017-4-29 01:26 PM 發表
有d人話,低B,煙草係由美州傳入嘅,耶穌嘅年代邊有煙?

其實煙係一樣evil addiction.神都講明對evil addiction不可看,不可動,不可摸,不可想
咁上帝幾時消滅美國?

引用:
原帖由 wateragain 於 2017-4-29 11:49 AM 發表
有d人問吸煙點解係落後。

其實神都講明煙╱酒╱都是撒但誘惑人至墮落的招式,女人更是男人結婚前不可動其淫念。
神對以上的東西都是講明看不得,摸不得,動不得。
遠理神的教導咪叫落後╱人類文明退化囉
煙草便是印第安人用來供奉神明的祭品。若非奉上帝之名的歐洲人屠殺印加、瑪雅、Aztecs人並把美洲大陸據為己有,那麼煙草現在是神的祭品還是魔鬼的誘惑便難祝了。

用暴力滅了別人的文明,再指摘別人的傳統落後退化,好威風啊!

引用:
原帖由 smart889 於 2017-4-29 03:32 PM 發表

你就係超級喜歡吸煙
如果喜歡吸煙,就應該吸入肺,吸盡它,只放水蒸氣及二氧化碳出來!

其實設置吸煙室,符合共產主義,無錢買煙的人入去,就可以盡情吸!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-29 23:34 發表

如果喜歡吸煙,就應該吸入肺,吸盡它,只放水蒸氣及二氧化碳出來!

其實設置吸煙室,符合共產主義,無錢買煙的人入去,就可以盡情吸!
長毛呢d共產主義者就會盡情吸,大陸資本家就來香港剝削。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]