• 瀏覽: 9,119
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 vikki26 於 2017-4-29 06:54 PM 發表

印度隻航母睇怕到印度政權滅亡也仲生產當中
遲D要拆做廢鐵來賣都唔出奇

引用:
原帖由 人類仔 於 2017-4-29 08:43 AM 發表
正路GA 起步做2隻 基本版先 其實好合理
亦可以將來高低配,一艏核動力電彈配一艘斜台來作雙航母艦隊。

引用:
原帖由 大林林 於 2017-4-29 11:56 AM 發表
重油動力、滑躍起飛仲可以外貿,核動,電彈無可能輸出

002假如用蒸彈技術,將來有了核動、電彈,002也可外貿比巴巴
啱呀,台灣潛艇咁舊,正正係因為美國冇常規潛艇可賣!
中國將來確實可出口航母。

如果用蒸氣或磁力彈射,就要用核動力航母,因二種彈射均非常耗電,所以必須核動力才可滿足需要

引用:
原帖由 markchan720 於 2017-4-29 08:36 AM 發表
絕對係正確決定,如果用核動力就影響全世界,因為中國做的會爆炸呀!
好有阻嚇作用

引用:
原帖由 ng.yick 於 2017-4-29 08:49 PM 發表
如果用蒸氣或磁力彈射,就要用核動力航母,因二種彈射均非常耗電,所以必須核動力才可滿足需要
上核動力航母也可以,大陸已經突破態金屬堆的技術,問題是否需要咁激進,無論如何中國成為軍事科技大國的日子很快就要來了。

引用:
原帖由 WPGLY 於 2017-4-29 08:03 AM 發表
冇錯,食唔到嘅葡萄係酸的,造唔到嘅航母係廢嘅😂
核動力都係冇用
都係間唔中加下油安全d

引用:
原帖由 pp668 於 2017-4-29 21:14 發表

好有阻嚇作用
中國以前做過潛艇有核動力,冇爆炸!

引用:
原帖由 ng.yick 於 2017-4-29 20:49 發表
蒸汽彈射器需要煲水,兩種動力都要配備鍋爐

美國航母去到 60 年代企業號先開始用核動力,反應堆用蒸汽迴路運作可以順便驅動彈射器

今日有出高性能燃氣輪機同先進配電技術,傳統動力都夠電驅動磁彈

引用:
原帖由 bunkong 於 2017-4-29 01:46 PM 發表

大陸要搞爆炸就嚟個天津港大爆炸,D手機爆炸唔入流。
天津係美國炸德國

我就不信中國海軍的設計師們會用蒸彈,他們聰明的很!

引用:
原帖由 DDG98 於 2017-4-29 10:26 PM 發表

中國以前做過潛艇有核動力,冇爆炸!
落場打過先知, 吹乜都得

Ski jump唔會年年要入廠修catapult rail。 其實好岩南海用同第一島鏈用,但如果要出第二島鏈或去印度洋,必須上彈射。

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2017-4-29 10:47 AM 發表
好大喜功,不是中國幹的。
滑躍沒問題。
中國軍工,幾十年一路走來都無出錯。而家成為世界軍事強國。
中國互喜歡好大喜功!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]