• 瀏覽: 4,404
  • 回覆: 36
嫁去日本, 已有親信是日本人
她自己沒自主權

更沒資格說什麼反梁游辱華

垃圾教育者

還有, 之前胡楊大和解論, 林鄭條廢鳩一句都沒說過, 也是梁英企出來頂住

我從不喜歡林鄭, 只愛梁英
只為反薯片而撐她而已

沒智慧的女人

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-28 05:53 PM 發表
她自己沒自主權

垃圾教育者

還有, 之前胡楊大和解論, 林鄭條廢鳩一句都沒說過, 也是梁英企出來頂住

只為反薯片而撐她而已

沒智 ...
x2

比CHING講先了.

引用:
原帖由 samw 於 2017-4-28 06:57 PM 發表

x2

比CHING講先了.
我只見到條廢鳩

故宮單野

明明全面形勢

卻被泛民屌兩屌之後, 話係大陸叫的

廢..

咁唯有寄望梁特現在掃到幾多得幾多

雖然平時撐政府多. 不過今次呢個人選係有少少R頭..... 不過即管睇耐少少再評論吧!

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-4-28 08:20 PM 發表
雖然平時撐政府多. 不過今次呢個人選係有少少R頭..... 不過即管睇耐少少再評論吧!
我對人不對事
日唔日本人我冇所謂,日本人都有親中愛港的,但陳咩料可以做司長?

林鄭廢就預左LA

就算條薯片咁黑我僧,我都唔想撐她

睇下佢上台頂到幾耐LA

早早腳痛等689再參選

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-4-28 11:52 PM 發表

我對人不對事
日唔日本人我冇所謂,日本人都有親中愛港的,但陳咩料可以做司長?
先唔講才能.

做得局長就應該效忠中央 AND 包括特區政府
你日本人宣稱釣魚台係中國領土
反對安培( 佢老公個伴郎就係安培)拜靖國神社
話南京大屠殺一事存在
佢做局長, 我都無所謂

問題係佢老公係日本人, 以日本人大男人主義, 呢個女人敢講??
如果唔敢講,陳宣誓效忠中國又可唔可以當真? 你陳又點可以教育香港學生愛祖國?

建制派搵個識教育/好過吳克儉有幾難?
點解偏偏要搵個同日本鬼子關係千絲萬柳的人去教育香港學生?
點解林鄭無政治觸覺到咁? 係咪要俾位長毛日日搞 : 係立法會逼陳講以上GE野去損害政府威信?

你記住雖然林鄭老公係英國人,至少佢係華人, 我當佢身在曹營心在漢, 一個地道日本人老公無可能影響佢老婆? 我點都唔信

呢個已經唔係才能同教育問題,呢個係政治問題

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-28 05:53 PM 發表
她自己沒自主權

垃圾教育者

只為反薯片而撐她而已

沒智 ...
梁英雖不能團結香港,
但至少精於權謀
唯中央之命是從,
係大事上企得夠硬
某程度上是優點

林鄭似乎只係做政務官的料子,缺乏做首長的政治觸覺
我就怕一介女人,軟不夠軟(令泛民不滿),硬不夠硬(令建制派不滿)
在很多大事上失諸交臂
比如呢單野, 用陳做局長,泛民固然反對, 我唔信愛國人仕無意見
(如果用周融,屈穎妍做教育局長,至少我信佢地對北京係忠誠)

講教育,真係唔識。只係見到以往 羅范招婚、李國章、孫明揚、吳克儉,不停不停不停修改教育系統,攪到 校長亂、教師亂、家長亂、學生更亂,只有補習學校得到最大利益。除左佢地四個,相信冇人會更差!

冇意見,現時最好是林鄭,教育局長長期俾人鬧,陳小姐做慣少奶未必應承

講真, 好少香港官可以同時在管政能力和政治手段比得上梁特 - 至少由回歸到現在都沒有。而因為梁特的超班, 拿梁特來跟任何一個比較都不太公平。雖然我對林鄭沒抱太大希望, 同時故宮單野都支持Thank兄, 但這次我認為可以繼續觀望, 而不宜太早下定論。

香港做局長係要先放棄外國居留權的, 如果呢個人肯為一份眾矢之的的工「拋夫棄子」, 算係表明心跡的第一步。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-4-28 11:52 PM 發表

我對人不對事
像梁英用張炳良或馮煒光一樣

招安溫和泛民

我一點也不介意

用個無站腳點的日本家庭成員

傻的思維

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-4-28 08:20 PM 發表
曾主席暗黃、曾財爺明黃、胡官搞笑、葉太... 未選無咩野, 一唔夠提名, 講D野酸到, 太情緒化, 差唔多失控

睇黎香港真係無人鳥。

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-29 06:27 AM 發表
講真, 好少香港官可以同時在管政能力和政治手段比得上梁特 - 至少由回歸到現在都沒有。而因為梁特的超班, 拿梁特來跟任何一個比較都不太公平。雖然我對林鄭沒抱太大希望, 同時故宮單野都支持Thank兄, 但這次我認為可 ...
我對她零寄望

攻擊胡及楊和解論
最厲害就是周融梁英那派, 以及泛民班人

但林鄭聲都唔聲

她想解和解論不是奇事

看看她連街邊的乞丐也同情, 加上耶教背景

其實真係無料到居多

不要撐她了

在我心中, 沒人可好過梁英

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]