• 瀏覽: 3,815
  • 回覆: 28
引用:
原帖由 highbury64 於 2017-4-28 12:56 PM 發表
自由時報

總統蔡英文今天接受《路透》專訪,她表示不排除會跟美國總統川普再次通話,並呼籲中國身為一個大國,應該負起維持世界和平的責任。

蔡英文今天在總統府接受《路透》專訪,她強調,「我們有機會再次 ...
駛多一百幾十萬,點會吾接電話

哈哈,你話通就通? 侵侵講左同習主席老友D,唔會聽你電話。

睇咗呢段新聞,唔知邊個俾邊個玩咗呢

"特朗普拒與蔡英文再通話建議 台方稱理解美方處事順序
(香港電台-大中華        香港電台-大中華2017年4月28日)
美國總統特朗普拒絕台灣蔡英文總統提出雙方再通電話的建議。特朗普說,不想在北京幫助約束北韓之際,為國家主席習近平製造麻煩。

在台北,總統府發言人黃重諺說,有關是否與美國總統通話,基於台美之間良好互信與默契,總統府理解美方在處理區域事務上的優先順序,現階段總統府也沒這樣的規劃。

較早前,蔡英文接受路透社專訪時表示,期待在重要時刻和關鍵事情上,有機會同美國政府更直接溝通,也不排除同總統特朗普再通電話。"

習仔冇俾小英玩,係小英自取其辱啫。

引用:
原帖由 愚輝 於 2017-4-28 03:56 PM 發表
係樓主自取其辱啫。

引用:
原帖由 愚輝 於 2017-4-28 03:46 PM 發表

(香港電台-大中華        香港電台-大中華2017年4月28日)
美國總統特朗普拒絕台灣蔡英文總統提 ...
咁快打臉?

慘, 樓主俾特朗普玩到出血

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-4-28 12:56 PM 發表
自由時報

總統蔡英文今天接受《路透》專訪,她表示不排除會跟美國總統川普再次通話,並呼籲中國身為一個大國,應該負起維持世界和平的責任。

蔡英文今天在總統府接受《路透》專訪,她強調,「我們有機會再次 ...
點解呢個世界上有咁多低能兒童,你想嘅唔一定有人認同,你話你係日本人,都要日本人 承認你,你連日文都唔識,你話做就做,蔡英文話想同 特朗普通電,你話通就通,你要人聽蔡英文電話先得㗎懞能,你話 蔡英文玩 習近平,而家都唔知邊個玩邊個。

引用:
原帖由 愚輝 於 2017-4-28 03:46 PM 發表

美國總統特朗普拒絕台灣蔡英文總統提 ...
樓主跟車太貼, 撞到重傷了~~~~~

引用:
原帖由 愚輝 於 2017-4-28 03:56 PM 發表
Yes

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]