• 瀏覽: 3,469
  • 回覆: 33
  • 追帖: 2
蔡英文想再通話? Trump說:No!

台灣總統蔡英文昨日接受路透訪問時表示,不排除與美國總統特朗普(Donald Trump)再次通電話。不過特朗普稱,現在北京當局「似乎」正協助遏制北韓,他「不想為中國國家主席習近平製造問題」。

特朗普去年底當選總統後,曾接聽蔡英文的祝賀電話,引起北京強烈不滿。到特朗普就任總統後,同意尊重一個中國政策,並在佛羅里達州的莊園接待習近平。蔡英文昨日接受路透社訪問時說,不排除再致電特朗普,又希望向美國採購F-35隱形戰機,加強防衞。

美國佬仲會不會賣F35 俾呆灣?

[ 本帖最後由 tony2 於 2017-4-28 10:35 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 tony2 於 2017-4-28 10:25 發表

台灣總統蔡英文昨日接受路透訪問時表示,不排除與美國總統特朗普(Donald Trump)再次通電話。不過特朗普稱,現在北京當局「似乎」正協助遏制北韓,他「不想為中國國家主席習近平製 ...
特朗普:我已經比左F16V你啦,你重咁多傑吉?唔滿意呀?

邊間電視台 OR 報紙既 NEWS?

菜陰魂晚晚發夢穿普邀請佢去白宮做幾日腫桶

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-28 11:11 AM 發表
香港電台都有講

未比夠錢

美國佬冇咁傻賣F-35畀臺灣, 容乜易畀PLA HACK或者國軍變節飛去大陸?

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2017-4-28 10:36 AM 發表

特朗普:我已經比左F16V你啦,你重咁多傑吉?唔滿意呀?
任天堂紅白機嗰隻F16雷鳥號

蔡英文係白痴, 問佢有冇錢....

美國佬唔會咁平賣給台灣, 知唔知用好多錢培訓, 維修...等.

蔡英文想打中國....咁緊張.. 我知呀!

有冇睇習近平要打台灣嗎?幾時打扙!!! 蔡英文真係無知人

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-28 11:11 AM 發表
原來你無電視機

台灣省用f35來對付小日本搶返捕魚權返來都算對祖宗有交代

引用:
原帖由 tony2 於 2017-4-28 10:25 AM 發表

台灣總統蔡英文昨日接受路透訪問時表示,不排除與美國總統特朗普(Donald Trump)再次通電話。不過特朗普稱,現在北京當局「似乎」正協助遏制北韓,他「不想為中國國家主席習近平製 ...
英暈真𤓓爆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]