• 瀏覽: 14,775
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
+14
引用:
原帖由 kenbondwong 於 2017-4-27 05:29 PM 發表

自1949邊有人入侵中共吖,日日狼來了係想轉移內部矛盾。
另一個失敗國家都係自建黨以來日日話有人入侵。
唔識就合埋口, 起碼人地唔知你無知.

中蘇、中印、中越既邊界戰、中越海戰、8964、「佔中」 喱尐意圖奪取政權既顏色革命我唔講勒. 仲有呢 :

1. 西藏本來行神權 ( 喇嘛 ) 農奴奴隸制, 唔聽話既農奴被監生剝皮挖眼, 依家博物館仲保存有當年挖眼既架生. 中共解放左西藏之後, 原有地主及喇嘛等既得利益者不肯罷休, 時而作亂. 老尾見勢, 仲唔插上一手去打擊中國 ? 最先係派特種部隊潛人西藏, 武裝及訓練當地叛軍, 後來索性運佢地去尾國科羅拉多州接受高原游擊戰訓練, 跟住空降返去西藏作反. 喱尐計劃  ( Operations St Circus, St Barnum, St Bailey ) 你聽過冇 ?  唔係入侵中國係乜野 ?

2. 60 年代, U2 等間諜機無視中國主權, 話黎就黎,話影就影, 唔係入侵中國係乜野 ?

3. 中國駐南斯拉夫大使館被炸,老尾籍口竟然係用錯舊地圖. 大使館等同國土, 唔係入侵係乜 ?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 WPGLY 於 2017-4-27 16:22 發表

兩國都半斤八兩啦!不過印度造嘅唔算山寨,因為有參與研制!
聽過印度依靠意大利設計師替印度造航母喎!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2017-4-27 09:03 AM 發表

美國幾時有入侵過中國呀?中國人係咪有被虐待幻想癥,日日驚美國入侵?
八國聯軍是指1900年(清光緒二十六年)以軍事行動侵入中國的大英帝國(英)、美利堅合眾國(美)、法蘭西第三共和國(法)、德意志帝國(德)、俄羅斯帝國(俄)、大日本帝國(日)、奧匈帝國(奧)、義大利王國(意)的八國聯合軍隊。

連呢D小學常識都唔知....

引用:
原帖由 WPGLY 於 2017-4-27 04:22 PM 發表

兩國都半斤八兩啦!不過印度造嘅唔算山寨,因為有參與研制!
所以搞咗八年... 下水三次.... 到而家仲未敢再試水

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2017-4-27 05:26 PM 發表

做唔到就唱衰人咯!
美國就係派幾個航母群
係小國面前耀武揚威
但在中國面前
只是小醜表現
……
中國有幾個航母群
目的要保護海洋權益
要突破所謂第一島鏈
由近海防護伸延到遠海防護

引用:
原帖由 WPGLY 於 2017-4-27 09:03 AM 發表

美國幾時有入侵過中國呀?中國人係咪有被虐待幻想癥,日日驚美國入侵?
美艦入侵中國南海西沙群島十二海哩
對美國EP- 3 間諜機經常係中國領空邊緣收集情報
衞星係太空日夜進行偷拍
樓主係中國漢奸或美帝假洋人
請了解多些才幫狗主人代言
一隻老虎走到你家門口
難道不準備打狗棍嗎

引用:
原帖由 Anti_block 於 2017-4-27 09:48 AM 發表

中國保護盟友及各地經濟路線利益..
在經濟上支持各地基建發展,貿易平等互利..
但亦要避免美帝以武力去破壞..

北非被歐美攪到難民處處..
反觀中非由饑荒,混亂,內戰等等,而家多國著重經濟發展,在中國協助下,
...
美國人或洋人或白種人
對黃種人,黑人或有色人種
係有欺壓和岐視或輕視的
美國人打着民主自由人權
係世界各地進行侵略或干涉內政或推翻別國政權
今天中國必須強大
中國被分割及侵略的時代絕不能重現

引用:
原帖由 kwk888 於 2017-4-28 01:40 發表

美國就係派幾個航母群
係小國面前耀武揚威
但在中國面前
只是小醜表現
……
中國有幾個航母群
目的要保護海洋權益
要突破所謂第一島鏈
由近海防護伸延到遠海防護
今時今日都未可以遠洋喎!
隻航母無預警機,只有楊春反潛能力,一遠洋好容易被空中突入,或水下被映裙底。

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2017-4-27 05:29 PM 發表

自1949邊有人入侵中共吖,日日狼來了係想轉移內部矛盾。
另一個失敗國家都係自建黨以來日日話有人入侵。
原來中共建國前,中國唔叫中國呀?
笑了。。。。

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2017-4-28 08:27 AM 發表

今時今日都未可以遠洋喎!
隻航母無預警機,只有楊春反潛能力,一遠洋好容易被空中突入,或水下被映裙底。
老友
你急d乜
中國當然諗到
攻擊與防守面海陸空立體化
未來中國航母會乜都有既喇

引用:
原帖由 kwk888 於 2017-4-29 04:20 發表

老友
你急d乜
中國當然諗到
攻擊與防守面海陸空立體化
未來中國航母會乜都有既喇
我唔急,不過你好似好㷫喎?
隻嘢未得但咁多中共人打飛機?
咁愛臉子,但成日要做丟假嘅事,何必呢?

@@

[ 本帖最後由 希堅斯Fans 於 2017-4-29 08:30 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2017-4-29 07:30 AM 發表

我唔急,不過你好似好㷫喎?
隻嘢未得但咁多中共人打飛機?
咁愛臉子,但成日要做丟假嘅事,何必呢?
全世界有幾多個國家可以制造航母?
中國零的突破 身為中國人點解唔正面去睇事情 仲講成丟㗎 仿造到自制 滑越和彈射起飛 常規到核動力航母 要一步步實現
中共執政確有人唔高興 但宜家大陸真係國富民強 生活好過以前好多 經濟實力,軍事力量和綜合國力都好掂 厘個係佢既本事
中國人應該為此而高興

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]