• 瀏覽: 3,330
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
69800係好出名既傳銷騙局,係廣西北海有好多人中招

http://news.sohu.com/20160718/n459665568.shtml

http://www.hefei148.cn/display.asp?id=2212

兄弟你自己小心,貪字得個貧

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-4-26 06:10 PM 發表
呢加上莊成日聴到人講大陸有個揾錢方法
"只要比本金69800元,再拉三個人加入,
最後就可以獲得1040萬元! "
聴落好on 9, 但係好多人話真, 究竟咩玩法 ?
即是,你自己先被人騙財,然後再去騙人,再叫被你騙的人,去騙其他人!

正一儍仔!

如果有人中蕉都唔㡳可憐

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-4-26 06:10 PM 發表
呢加上莊成日聴到人講大陸有個揾錢方法
"只要比本金69800元,再拉三個人加入,
最後就可以獲得1040萬元! "
聴落好on 9, 但係好多人話真, 究竟咩玩法 ?
香港之前嘅牛奶種菌事件又有翻版喇!

正傻 9

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-4-27 05:08 PM 發表

我地吾知d大陸老千咁賤格
呢 d 叫龐氏騙局, 是咱們地球人平常騙局之一
你不知道
那難怪
你不是地球人嘛

「龐氏騙局」稱謂源自美國一名義大利移民查爾斯·龐茲(Charles Ponzi),他於1919年開始策劃一個陰謀,成立一空殼公司騙人向這個事實上子虛烏有的企業投資,許諾投資者將在三個月內得到40%的利潤回報,然後龐氏把新投資者的錢作為快速盈利付給最初投資的人,以誘使更多的人上當。由於前期投資的人回報豐厚,龐氏成功地在七個月內吸引了三萬名投資者,這場陰謀持續了一年之久才被戳破。

引用:
原帖由 vanga 於 2017-4-28 10:52 AM 發表

呢 d 叫龐氏騙局, 是咱們地球人平常騙局之一
你不知道
那難怪
你不是地球人嘛

「龐氏騙局」稱謂源自美國一名義大利移民查爾斯·龐茲(Charles Ponzi),他於1919年開始策劃一個陰謀,成立一空殼公司騙人向 ...
其實香港都玩梗黃色民主龐氏騙局...

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-4-28 12:20 PM 發表

點解香港人冇上去大陸嘅大學行騙? 反而呢加係大陸騙局南下教壞香港大學生去呃其他同學
因為港燦連做賊都笨過人囉 stupid

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-4-28 01:02 PM 發表

香港人同大和民族同文同種, 重視忠誠, 不做老千
哈哈 .... 都話左咱們地球 d 野 , 你地火星人, 識條鐵咩 ... 哈哈

日本藥妝店 黑幕的報道,講述自己在沖繩藥妝店打工時竟發現黑幕,指藥妝店會把一些成本較低,包裝與大牌子極相似的副藥廠產品用來擾亂客人視線,讓他們以為買了正貨,藥妝店就可從中獲利!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]