• 瀏覽: 151,656
  • 回覆: 789
  • 追帖: 11
+29
無辜定係死有餘辜,我地作為局外人都好難判斷,但幾個都係話不知情下幫人帶左毒就只可以話佢愚蠢!幾十年前都已經有好多單呢啲案發生,單單唔係判死就判終生,咁都仲有人會幫人帶野?

行李緊係搵地勤幫你拎啦,打個電話攪掂

係咪無辜得個聽字點定論。不過係個D東西亞罪惡販毒地方係機場幫人攞行李..........真係唔知點講 ,就算係香港機場有個阿伯叫你幫佢攞行李,你會唔會幫?

個個賊都話自己無辜架la

引用:
原帖由 Loving11 於 2017-4-26 10:53 AM 發表

世界各地,唔幫人拎行李過關是常識吧
政府應該多做宣傳,好多不懂人情世故的後生仔女一日到黑都掛著旅行,又成日扮晒有愛心咁,好易中招。

我唔評論被告是否講真話, 不過去個d地方 應該識得小心 一定不可以幫人拿行李

呢d咪一帶一路

引用:
原帖由 simpson777 於 2017-4-26 09:48 AM 發表
四十年前長輩們已經常提點
過海關千萬不要幫人拿行李
一時心軟
被有心人利用
幫人反而累左自己
被判死刑
實在好可憐 ...

東西亞罪惡地方少去為妙。

引用:
原帖由 lrr174 於 2017-4-26 11:11 AM 發表
我唔評論被告是否講真話, 不過去個d地方 應該識得小心 一定不可以幫人拿行李
x2

引用:
原帖由 simpson777 於 2017-4-26 09:48 AM 發表
四十年前長輩們已經常提點
過海關千萬不要幫人拿行李
o米係
7-80年代發生就有可能係被屈
2010年? 無人信

唔好做好心

引用:
原帖由 yeungph 於 2017-4-26 11:08 AM 發表
係咪無辜得個聽字點定論。不過係個D東西亞罪惡販毒地方係機場幫人攞行李..........真係唔知點講 ,就算係香港都唔會咁蠢。
費事回應其他人,難道三唔識七海關去老屈你?又難道海關長年備有毒品在手方便去老屈人?斷正下抵賴,是常識吧。咁叫可以做理由的話,以後運毒就唔使拉啦。
香港人幫隔離屋睇火都唔會,同三唔識七既人拎野過關?咪玩啦。

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-4-26 11:15 AM 發表

o米係
7-80年代發生就有可能係被屈
2010年? 無人信
每隔十年八年總有一單!
其實香港好多蠢人架。
電話騙案都咁多單啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]