• 瀏覽: 2,769
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
我係香港人,唔係深圳人、惠州人、澳門人、廣州人!

唔想做中國人好易
只要剪左自己張香港特區身分證
同埋通知入境處你放棄中國藉
咁就得
不過有堆人只係會日日叫囂
不過無膽做

樓主, 請先尊重自己, 用文字是侮辱不了他人的, 被侮辱的只是自己.
中國包括很多地方如廣州, 北京等, 當然還有香港,所以中國不等於香港, 中國人不一定是香港人, 但反過來說, 香港人一定是中國人, 因為香港是屬於中國的一部分. 沒有人可以否定的, 那些高叫中國不是香港的傻瓜只是自欺欺人, 不敢反過來說, 只是用精神勝利法去否定公認的事實.

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-6-21 10:30 PM 發表

1997年前, 香港是屬於大英帝國的一部分,沒有人可以否定的,那麽所有香港人都是英國人了嗎?

無知不是理據,亦不能否定歷史!
無知洋奴,香港英殖時代不是所有香港人都是英藉因英國人不接受非香港出生的大陸人入藉,只給予永久居留權。

現在回歸祖國,基本法明確給予所有華裔人士中國公民身份,即使持有BNO都一樣。

我中華上國氣度同你日已落國邊有得比。

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-6-21 10:30 PM 發表

1997年前, 香港是屬於大英帝國的一部分,沒有人可以否定的,那麽所有香港人都是英國人了嗎?

係你洋婆婆唔承認你係英國人喎.

RE # 5
1898年至1997年7月1日前, 香港是被租借給英國, 這是歷史的一部分, 你不清楚便讀一下吧.當時沒有香港人認為自己是英國人, 因為英國從不當香港人是英國人, 你知道嗎?
還有一點, 請你看清楚今日是何年何月何日.

引用:

做咩又認親認戚,人地97年後都唔帶你返去大陰蒂國,做人唔好面皮咁厚啦

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-6-21 10:58 PM 發表
香港人並不需要蚛共蟈籍,亦不稀罕蚛共蟈籍,

香港人就是香港人,不是什麽ChiNa奴隸,

蚛共蟈殖民統治香港並未有得到港人的同意!

只有埋沒良知的ChiNa奴隸才甘心香港 ...
咁就要去問你洋婆婆殺切你夫人,
點解未經香港人同意,
就代表香港人將香港俾左中國啦.

仲要攪到仆街添.

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-6-21 11:09 PM 發表

奴隸需要主人事事替牠們作主
奴隸(英奴)需要主人(殺切你夫人/伊利沙伯女皇)事事替牠們作主.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]