• 瀏覽: 7,870
  • 回覆: 83
+10
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-27 07:38 PM 發表

香港不夠大陸進步,無前途,你快快響應689呼籲,返大陸工作,大把前途。

689叫你,不是我叫你!
佢叫我就要聽既咩?請回答我既問題,你迴避係咪即係默認自己衰左

引用:
原帖由 vanga 於 2017-4-27 02:40 PM 發表

有一樣野肯撚定唔關佢事 .... 生仔

哈哈 .....
佢冇得生都要管人地生唔生先恐怖丫嘛,幾似大陸果d捉人去墮胎既人

引用:
原帖由 芽菜子 於 2017-4-27 10:01 PM 發表

佢叫我就要聽既咩?請回答我既問題,你迴避係咪即係默認自己衰左
即是你反抗香港政府!

引用:
原帖由 芽菜子 於 2017-4-27 10:03 PM 發表

幾似大陸果d捉人去墮胎既人
嘩!原來大陸這麼恐怖嗎?
堅的嗎?你洩露國家秘密喎!

引用:
原帖由 e5432whm 於 2017-4-26 10:52 AM 發表
港奸移民吧, 反正又無物業日日幫地主供樓, 點解仲要賴死在香港呢?
你有幾多物業呀?

香港建制派如何害港害人民

菩提園 2016-10-25 10:34
  說到愛國,就是愛祖國,而愛祖國的內容,首要是愛其“人民”,以及賴以生活的國土,愛港如是。且看看代表了香港和內地富豪統治者的建制派怎樣“愛人民”“愛同胞”:港陸兩地的貧富懸殊驚人,基尼系數早就突破了可怕的大社會世界紀錄,社會不足百分之五的人口占有了社會百分之九十以上的社會財富,這是通過占有了社會政治特權來壓制民眾,從而掠奪其社會財富的結果,在這種社會狀態下通常早就出現了造反和革命了,特別是在歐洲的白人社會,人民早就寧死也要公平自由地造反改朝換代的,只因為中國人在儒教文化毒害下變得極其賤格,才茍且偷生。
  香港人民由於兩地的統治者違約而被剝奪了雙普選的政治權利,因此受到政治壓制而財富被瘋狂掠奪,生活上入不敷出,很多學生中午沒有飯吃,勞動者加班加點不見天日,卻沒有退休生存的未來,居住狀況不及牛馬畜牲,在專制政治下香港相應發展的吸血畸形經濟體,缺乏容納大學生、高級知識分子高級技術人員的職位,香港青年前途黑暗……等等,如此種種社會敗象,致香港人民大眾惡劣的處境,有眼共見,而利用維持、維護現有的政治特權將人民大眾繼續壓制住來吸血,是建制派的目的和任務,也是有眼共見,建制派的實質就是愛壓迫、愛吸血!所以在兩地的建制專制派被稱為“愛國賊”。
  香港建制派害香港、害人民,但是卻長期努力去偽裝什麼愛國者,現在竟然糾合起社會各界的吸血鬼、走狗和幫兇在社會各種場合上跳罵某議員港獨和侮辱國民,阻止其成為議員,你看何等滑稽?建制派既做婊子又要立貞節坊,看看這些虛偽者,看看這些小醜的表演吧,雖然令人作嘔,但是可以研究這個被專制奴役而致殘的人種可以做到多卑鄙,又有何演技。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-27 11:04 PM 發表

嘩!原來大陸這麼恐怖嗎?
堅的嗎?你洩露國家秘密喎!
你“肯定”係國家機密,你冇睇報紙咩?報紙都有講仲叫國家機密?你又想扯開話題?今次又有幾“肯定”?快d答左我英文題,然後再答葉繼歡,跟住先再回歸呢個問題
你係咪連自己講過既野都唔敢解讀?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-27 11:02 PM 發表

即是你反抗香港政府!
有人迫先要反抗啫,從來都冇人迫我做任何事,反咩抗?學似你咁日日上網搵野反抗?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-26 03:19 AM 發表
與其不斷為高官說好話,不如立即以行動回應,請立即搬回大陸,可以考慮恩平!
高官都係好心啫。 目前未解決自願取消香港永久居民身份機制。 要等吓。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-27 07:35 PM 發表

有錢自然就有大把女人,生仔有何難?
哈哈 ... 你有得生嗎 ?

引用:
原帖由 vanga 於 2017-4-28 10:31 AM 發表

哈哈 ... 你有得生嗎 ?
ching你咁講野太過份,可能人地日日係高級超市行足12個鐘,終於識到個靚仔高大有型abc,肯教g嬸英文之餘,仲唔小心生埋呢,有志者事竟成,我信架

引用:
原帖由 paploo 於 2017-4-28 12:21 AM 發表

高官都係好心啫。 目前未解決自願取消香港永久居民身份機制。 要等吓。
無心去申請,當然無此機制。你看恨公屋恨到發燒的人,知道有空置校舍,立即叫議員去提議改建,又call傳媒去拍。

其實改戶籍一向都有,根本不用特別設置什麼機制。

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-4-27 11:20 PM 發表

你有幾多物業呀?

香港建制派如何害港害人民

菩提園 2016-10-25 10:34
  說到愛國,就是愛祖國,而愛祖國的內容,首要是愛其“人民”,以及 ...
其實你父母為何要來香港?

引用:
原帖由 芽菜子 於 2017-4-28 11:20 AM 發表

ching你咁講野太過份,可能人地日日係高級超市行足12個鐘,終於識到個靚仔高大有型abc,肯教g嬸英文之餘,仲唔小心生埋呢,有志者事竟成,我信架
不是我過份呀

首先, 是我說 :
引用:
有一樣野肯撚定唔關佢事 .... 生仔

哈哈 .....
即係嘲諷緊有 d 女人, 無仔生
但佢居然回答 :
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-27 07:35 PM 發表

有錢自然就有大把女人,生仔有何難?
哈哈 ... 男人有錢自然就有大把女人 , 對男人來說, 要個仔當然係 no problem 喇

但係, 現在, 係嘲諷緊某 d 石女 ( eg glycine ), 無得生, 生唔出嘛

哈哈 ....

引用:
原帖由 vanga 於 2017-4-28 12:27 PM 發表

不是我過份呀

首先, 是我說 :

即係嘲諷緊有 d 女人, 無仔生
但佢居然回答 :

哈哈 ... 男人有錢自然就有大把女人 , 對男人來說, 要個仔當然係 no problem 喇

但係, 現在, 係嘲諷緊某 d 石女 ...
我係g嬸就拿拿聲dun返件俾你睇

引用:
原帖由 芽菜子 於 2017-4-28 12:31 PM 發表

我係g嬸就拿拿聲dun返件俾你睇
生條毛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]