• 瀏覽: 23,647
  • 回覆: 136

現今環境不少兒童早熟,年紀輕輕就已經有「另一半」,甚至當街親熱,令人為之側目。近日網上流傳照片,拍到有學生在港鐵站內公然親熱,旁若無人,引來網民熱議。

有網民在本地一個討論區中分享照片,拍攝了一對學生情侶在港鐵站內親熱,據稱照片在太子站拍攝。相中可見兩人坐在月台的櫈上,男生正擁抱着女方親吻。

照片隨即在各個facebook群組流傳,引來網民一番熱議。有網民形容世風日下,道德淪亡。也有網民指「這就是青春」,笑言「年少真好」。另有網民認為此風不可長,表示應該通知學校處理,不過亦有人認為沒有問題,反批評拍攝者多管閒事。

吹沙入眼姐

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170425/bkn-20170425043011315-0425_00822_001.html

人不風流枉少年

見怪不怪

禮崩樂壞道德淪喪

引用:
原帖由 gn00510214 於 2017-4-25 12:34 PM 發表
人不風流枉少年
佢地好似童年咁

有咩問題
錫一啖就話道德淪亡 而家咩年代呀
2017年啦 又唔係當街搞野 好心咪將個道德標準SET到咁高啦

拖下手就話道德淪亡 而家咩年代呀
摸下乳就話道德淪亡 而家咩年代呀
搓下身就話道德淪亡 而家咩年代呀
插一下就話道德淪亡 而家咩年代呀
有左孕就話道德淪亡 而家咩年代呀
生埋仔就話道德淪亡 而家咩年代呀

咁究竟保護未成年者的條例有何用?

廢坑羅湖包二奶,
東莞叫雞,
就係睇唔過眼年青人拍拖

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-4-25 01:41 PM 發表
有咩問題
2017年啦 又唔係當街搞野 好心咪將個道德標準SET到咁高啦
去尊心做你的校工

港鐵站擁吻無問題,不過呢兩件細左D,毛都未生齊。。。

無特別

引用:
原帖由 nklj1 於 2017-4-25 15:04 發表

去尊心做你的校工
情侶間一時情動攬攬錫錫有咩問題先
周街情侶都會係咁做啦 請問有咩唔妥先

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-4-25 03:11 PM 發表

情侶間一時情動攬攬錫錫有咩問題先
周街情侶都會係咁做啦 請問有咩唔妥先
有呢種老師, 怪不得香港大學生會覺得用撚打頭, 用蠟滴J唔係欺凌係友善關懷

遲下當眾表演數毛

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2017-4-25 15:17 發表

有呢種老師, 怪不得香港大學生會覺得用撚打頭, 用蠟滴J唔係欺凌係友善關懷
兩件完全唔同性質的事 怎能混為一談
假如閣下同女朋友出街親熱 請問又是否"世風日下 道德淪亡"

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]