• 瀏覽: 4,520
  • 回覆: 59
引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-4-25 12:08 AM 發表
其實你在GOOGLE打“外國藉的中國藝人”就會搵到一堆。

另外房袓明是美國出世,有無得放棄美國戶照架?
房祖明成龍已放棄外國籍

全世界都可以移民放棄出生籍, 點解美國唔可以?

引用:
原帖由 香江強國人 於 2017-4-25 01:15 AM 發表

需要返國內搵食,加入大陸籍。

在大陸搵夠,去晒外國。大批名星,富豪。
你理鳩人什麼原因?

事實就係中國最成功一批人仕就是中國籍

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-25 01:36 AM 發表

真是 on99,美國出世,拿了美國籍,怎樣放棄?
老美全球追稅,如果人人隨便可以放棄,逃去外國,豈不是不用交稅?
中國出生可以放棄中國籍

但美國出生不可以?惡撚點呀

fb 創立人之一都拿了新加坡籍

全部都是不愁生活, 最頂級的中國人

爭著回來中共中國籍

中國最成功最有錢有權的都是活在中國死在中國

怎樣是外國籍?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-25 01:36 AM 發表

真是 on99,美國出世,拿了美國籍,怎樣放棄?
老美全球追稅,如果人人隨便可以放棄,逃去外國,豈不是不用交稅?
on 99的是你, 識唔識英文丫

https://travel.state.gov/content ... of-citizenship.html

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-25 05:09 AM 發表

你理鳩人什麼原因?

事實就係中國最成功一批人仕就是中國籍
唔成功果批都棄美藉轉投共慘藉,到時再開帖啦

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-25 05:46 AM 發表

on 99的是你, 識唔識英文丫

https://travel.state.gov/content ... of-citizenship.html
she is an expert in travel

阿嬸話 :

travelling 係美式 , traveling 係英式 ....

哈哈 ......
引用:
    原帖由 glycine 於 2015-9-18 12:40 AM 發表

travelling(US) vs traveling(UK)

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-25 05:44 AM 發表
全部都是不愁生活, 最頂級的中國人

爭著回來中共中國籍

中國最成功最有錢有權的都是活在中國死在中國

怎樣是外國籍?
未上岸既都棄美藉投中藉,才算客觀可靠的數據。
不過唔駛做research都知答案

引用:
原帖由 watergame 於 2017-4-25 08:01 AM 發表

未上岸既都棄美藉投中藉,才算客觀可靠的數據。
不過唔駛做research都知答案
周融, 林鄭, 陳馮富珍都未上岸
仍在工作

也放棄了外國籍

因為現世代, 中共給香港及中國政客的發揮機會, 遠高於英國及美籍華人

怎樣外國籍??

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-25 08:34 AM 發表

周融, 林鄭, 陳馮富珍都未上岸
仍在工作

也放棄了外國籍

因為現世代, 中共給香港及中國政客的發揮機會, 遠高於英國及美籍華人

怎樣外國籍??
周x,林x,陳馮xx點都係成功人士啦,上岸既定義每個人不同,都係果句,如果唔成功既人都棄美藉投共慘藉,再走出來開帖啦。

引用:
原帖由 watergame 於 2017-4-25 08:42 AM 發表

周x,林x,陳馮xx點都係成功人士啦,上岸既定義每個人不同,都係果句,如果唔成功既人都棄美藉投共慘藉,再走出來開帖啦。
仍在工作

也算上岸????

尚有, 點解上了岸不要美籍

是你口中的不算例子

幾時你話事???

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-25 08:45 AM 發表

仍在工作

也算上岸????

尚有, 點解上了岸不要美籍

是你口中的不算例子

幾時你話事???
有工作就定是未成功?
你用有沒有工作來定義上岸?

大把上了岸的隱形富豪都繼續工作啦。
都係果句,如果大量未成功既人都棄美藉轉投共慘藉,再走出來開帖啦。

你既帖一開始就係理據弱而論點你又站不住腳

引用:
原帖由 watergame 於 2017-4-25 08:54 AM 發表

有工作就定是未成功?
你用有沒有工作來定義上岸?
上岸的意思

是有大量財富, 不用再工作

周融陳馮富珍林鄭好撚有錢嗎??

尚有, 幾時變了有錢人爭著去中國不計中國籍??

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-25 08:56 AM 發表

上岸的意思

是有大量財富, 不用再工作

周融陳馮富珍林鄭好撚有錢嗎??

尚有, 幾時變了有錢人爭著去中國不計中國籍??
每個人對上岸定義不同,
有人的定義是成功了,

而且你既帖根本就沒有說服力又站不住腳。
最基本的是,你根本就數據不足,來來去去都係果幾條已成功了的名人。

我叫你有了大量未成功的人棄美藉轉投共慘藉時再走出來開帖。

一個有公信力的research需要超多人口的數據,而不是像你般來來去去果幾件成功了的名人,然後簡單下結論。

台灣如今只會愈來愈差,中國不用急於收復台灣。 中國要積極國際化及擴張經濟的發展以世界影響力孤立台灣。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]