• 瀏覽: 7,184
  • 回覆: 66
中國點解自己建造唔到航空母艦?

樓主無睇新聞?

引用:
原帖由 JohnLaiXXL 於 2017-4-24 01:52 PM 發表
樓主無睇新聞?
答: 水果工友只識水果作聞

引用:
原帖由 andy66341 於 2017-4-24 10:13 AM 發表
現在已經建造好一只航空母艦,正在准備下水.

引用:
原帖由 JohnLaiXXL 於 2017-4-24 01:52 PM 發表
樓主無睇新聞?
可能系佢中文表達能力一般,詞不達意.

佢意思係指成架識飛嘅航母,衝出宇宙。

引用:
原帖由 andy66341 於 2017-4-24 10:13 AM 發表
中國唔識造航母係人都知,只不過中國工程師同中國工人識造航母

引用:
原帖由 andy66341 於 2017-4-24 10:13 發表
人地硏究上太空做核潛艇果陣,中共人無所是事,於是好地地將貧同富人成敵對,好地地將有智識同低能人變成敵對,無端端自己人打自己人打咗三十年,嘥時間,但到今日仲未知衰。
近幾年剩咗幾個錢偷師山寨人地d飛機,仲開心到日日糟質自己前列腺。
不過自己人打自己人鋪癮未除,e家啜屎眼嘅又將講真說話嘅人當敵人,屈佢地叫漢奸。
樓主問典解中共人咁遲至做到航母?因為中共人衰格咯。

樓主講既航空母艦,係唔係要好似超時空要塞咁係天上飛個種

啊! 航空的母艦! 可惜別國未有所以無得山寨。 睇下美國幾時整架。 S.H.I.E.L.D. 果架唔算, 因為唔知邊度黎的黑科技

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2017-4-24 07:09 PM 發表

人地硏究上太空做核潛艇果陣,中共人無所是事,於是好地地將貧同富人成敵對,好地地將有智識同低能人變成敵對,無端端自己人打自己人打咗三十年,嘥時間,但到今日仲未知衰。
近幾年剩咗 ...
呵呵,反共人士根本不懂世事,只識亂吹,中共建立共和國由49年開始七年間,鋼產量相等於清朝洋務運動開始煉鋼直到49年總和,仲要包含埋日佔東北時產量。

共和國前三十年已經做出兩彈一星,航母所以未做出黎因為當時戰略思想是空潛快應付對手,於是先做核潛艇,航母後一步先做。

呢個問題都問得出! 相信朱仔成都會汗流滿面,豬一般的隊友!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]