註冊 登入



打印

[本港新聞評論] 美化賊王 梁耀宗捱批

美化賊王 梁耀宗捱批 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
葉繼歡在服刑中病逝,竟有人對他「歌功頌德」。與葉繼歡「關係友好」的立法會議員梁耀忠,昨日接受傳媒查詢時大力為葉繼歡洗底,稱他「有愛心」、「隨和」、「關心囚友權益」,如幫忙爭取飲暖水和睇中醫。有網民怒斥梁耀忠言論反智,「梁耀宗(忠)站在什麼立場,竟然誇殺入兇手待人友善?如何對得住在他打劫槍戰中慘死的無辜市民?」
梁耀忠有關言論,明顯已惹怒對前事仍歷歷在目的網民。不少人在網上留言怒斥梁耀忠「抽水王」、「×夠未」。「Kam Wah Cheung」說︰「一個冇腦及白痴的議員說賊王友善,佢去搶劫的時候友善嗎,佢用AK-47掃街時友善嗎?這議員善惡不分,你去幫賊王博出位,用立(納)稅人的錢去幫賊王正一白痴仔,這就是所謂『民主派』又多一個白痴仔,各位選民認清楚這垃圾議員。」
「楊生」亦說︰「政棍梁耀忠。你5(唔)去想懮打死打傷無辜人士。5(唔)好再美化呢D(啲)犯罪H人。」「Peter Wong」則說︰「其實水唔應該咁抽既(H)......其實係乜人比(畀)票呢位智障阿伯做立法會議員?」
諷應頒「友善獎」畀「賊王」
「Po On Kwan」就揶揄道︰「梁耀忠已完(議員),真是被你弄到笑出眼淚了!由今屆選什麽主席開始,你都一直以攪(搞)笑為主,未見過你有什麽提議及辯論,點知一是不出聲,一出聲就笑Q死,弄清楚是非黑白先啦,正事又不見你做,胡(糊)塗事你就做了不少,你老啦,早點回家休息吧,唉!」「Selina Yau」則建議︰「頒個友善獎比(畀)呢個賊皇(王),骨灰安放在梁耀忠家,梁生早晚
第一次認同黨報

新聞來源連結:
http://paper.wenweipo.com/2017/04/20/HK1704200014.htm

[ 本帖最後由 羅賤宰 於 2017-4-21 08:24 PM 編輯 ]



實用相關搜尋: 網上 新聞 傳媒
有競爭有進步
壟斷行業收縮
你唔系認同黨報,而係啱用就攞嚟駛姐!





做咩唔美化埋老師,梁生唔啱。





回覆 引用 TOP

坐監都吾係咩好人,有咩好講





[隱藏]
呃飯食HPK!






唔明點解梁耀宗,翁靜晶要幫賊王呢樣果樣,社會有需要幫的大有人在…





練得堅忍, 大勇止干戈永不居功.
義氣衝霄漢, 立地頂天是大英雄.
才是大英雄!
好似是.....街工...........!!





免責聲明:本人的內容及圖片.並不打算向任何人.提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之.來源可靠.也不表示本人.保證任何資料.均屬完整.可靠.準確.具時效或適用於任何用途.本人不負任何法律責任
引用:
原帖由 姣婆四 於 2017-4-21 08:33 PM 發表

唔明點解梁耀宗,翁靜晶要幫賊王呢樣果樣,社會有需要幫的大有人在…
大大增加出鏡率






回覆 引用 TOP

隋矰跾k47通街掃射黈伬唹穨韞[和善呀⋯⋯


熱門搜尋: 情侶戒指 耳環 時裝 crystal 韓國女裝 日韓時裝 眼鏡

回覆 引用 TOP

[隱藏]
獻世派低質素,事實的,飯民一樣咁低,香港有運行嗱。


實用相關搜尋: 香港

回覆 引用 TOP

梁以完喜歡同監躉交往都唔係奇事,睇返佢落力地為啲終身犯人成功爭取假釋,仲開心過個犯人






回覆 引用 TOP

呢個黨員不嬲最叻黑變白,白變黑,冇驚喜。


熱門搜尋: 情侶戒指 耳環 時裝 crystal 韓國女裝 日韓時裝

回覆 引用 TOP

博見報






提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[隱藏]
吊你老母呀耀宗!一個揸A k47周街射的大賊,話佢有愛心、随和?冚家富你个贵。






回覆 引用 TOP

 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]





重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。