• 瀏覽: 5,825
  • 回覆: 84
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-23 09:04 PM 發表
但香港人又回流獨裁中共中國領土呢??

證明當年泛民及西方騙鳩人移民
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-4-23 08:50 PM 發表
可憐大部份移左民香港人都回流香港搵錢,你就係人辦,唔鐘意又要留響共區生活,生不如死就係形容你呢類人。
就係有外國護照嘅保護囉,好多外國人都去強國工作,但又幾多外國人肯放棄外國國籍?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-24 12:14 AM 發表

就係有外國護照嘅保護囉,好多外國人都去強國工作,但又幾多外國人肯放棄外國國籍?
香港的外國人, 周融, 林鄭, 陳馮富珍, 都放棄了外國籍

還有成龍, 吳嘉龍, 岑建勳, 劉千石也一樣放棄

倒過來, 就是以前迷信泛民與西方以為中共仆街

現在發現中共不仆街, 放棄外國籍工作更好

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-24 05:38 AM 發表

香港的外國人, 周融, 林鄭, 陳馮富珍, 都放棄了外國籍

還有成龍, 吳嘉龍, 岑建勳, 劉千石也一樣放棄

倒過來, 就是以前迷信泛民與西方以為中共仆街

現在發現中共不仆街, 放棄外國籍工作更好
林鄭?為咗幾球年薪,反正老公有,隨時隨地攞返。

其他嗰啲都唔知係咪。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-24 07:13 PM 發表

林鄭?為咗幾球年薪,反正老公有,隨時隨地攞返。

其他嗰啲都唔知係咪。
你理撚得人是什麼原因??

肯定就是, 很多是"以往反共, 現在親中親共""
真子丹, 成龍房祖名, 周融, 徐克, 曾蔭權, 陳馮富珍,
姚期智, 楊振寧等

不同界別範疇也有.. ... ..

公開放棄外國籍, 回歸中國籍... .. ...

引用:
原帖由 泉船 於 2017-4-22 04:55 AM 發表
共非共。世上沒有誰喜歡這主意。

只可以說,集權精英,承接有道,方為治國之本。

長治久安?看看歷史就懂個大慨。

沒有ㄧ成不變的規則。
每個世代總有昏君,愚民。
好像是避無可避,仍輪回在歷史長流中。

在精 ...
周朝約九百年歷史.

還有更偉大的創舉;一帶一路的政治模式,將改變世界;大家擱置爭議,共同改善經濟民生。

睇下x本64,dmcxxy呢d敗類嘅言行就知佢地一心想中國PK四分五裂變到好似敘利亞、伊拉克咁。呢類7頭皮注定唔會成功,死唔眼閉...

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-24 07:16 PM 發表

你理撚得人是什麼原因??

肯定就是, 很多是"以往反共, 現在親中親共""
真子丹, 成龍房祖名, 周融, 徐克, 曾蔭權, 陳馮富珍,
姚期智, 楊振寧等

不同界別範疇也有.. ... ..

公開放棄外國籍, 回歸中國籍 ...
其他嗰啲都算名人,房祖名/薑蓉都攞嚟講。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-25 10:12 PM 發表

其他嗰啲都算名人,房祖名╱薑蓉都攞嚟講。
即是說

有名人, 有一般人

還有大量不出名的回流中國放棄外國籍

反而, 至今都沒什麼人列出中共中國什麼有錢有權人是外國籍

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-25 10:23 PM 發表

即是說

有名人, 有一般人

還有大量不出名的回流中國放棄外國籍

反而, 至今都沒什麼人列出中共中國什麼有錢有權人是外國籍
一向都係話中國嘅有錢有權人通常都家人係外國籍。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]