• 瀏覽: 5,856
  • 回覆: 84
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 kim_12346 於 2017-4-23 01:48 PM 發表

按照你這個邏輯
大部分人選擇留在中國
難道又不是證明中共好?
你知咩是選擇嗎?世上大部份人是相對“窮”的,這表示大部份人覺得“窮”是好嗎?

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-4-23 02:01 PM 發表

你知咩是選擇嗎?世上大部份人是相對“窮”的,這表示大部份人覺得“窮”是好嗎?
所以你認為大部分有錢的中國人都選擇移民
這是事實嗎?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2017-4-23 02:07 PM 發表

所以你認為大部分有錢的中國人都選擇移民
這是事實嗎?
絕大部份香港及中華民國最有錢有權的, 都不是""香港護照/民國護照"", 而是""外國籍""

反而, 中共中國高層及有錢人, 全都是活在中國, 死在中國... ... .. ...

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-23 02:09 PM 發表

絕大部份香港及中華民國最有錢有權的, 都不是""香港護照/民國護照"", 而是""外國籍""

反而, 中共中國高層及有錢人, 全都是活在中國, 死在中國... ... .. ...
冇錯
所以反共派成日用移民黎做論點證明中共唔受歡迎
真係作法自斃......

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-23 02:09 PM 發表

有錢人攞咗外國護照都可返嚟搵錢架喎,有咩依郁就可以閃人。

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-4-23 02:55 PM 發表

即是中華民國及香港的有錢人, 有外國籍是正常

中國的部份中產, 有外國籍就是仆街..

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-23 03:55 PM 發表

即是中華民國及香港的有錢人, 有外國籍是正常

中國的部份中產, 有外國籍就是仆街..
你又諗多咗了!我無話移民去外國的人是扑街喎!良禽擇木而棲點會是扑街呢?可能這是你的心魔。

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-4-23 04:18 PM 發表

你又諗多咗了!我無話移民去外國的人是扑街喎!良禽擇木而棲點會是扑街呢?可能這是你的心魔。
中共中國高層有錢人全都是死在中國活在中國

又怎看??

引用:
原帖由 kim_12346 於 2017-4-23 02:12 PM 發表

冇錯
所以反共派成日用移民黎做論點證明中共唔受歡迎
真係作法自斃......
香港人移民正正就係證明中共唔受歡迎囉。

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-4-22 11:27 PM 發表

首先要刪除無資格移民的99%人口。
海外華人相當一部份係黑市移民,就係你講既無資格人士。

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-4-23 02:55 PM 發表

曾經做過大陸首富哇哈哈老細被曝光家族有美藉,嚇到立刻宣佈全體家族成員放棄美藉,響大陸市場搵錢以為大陸人喜歡送錢俾美國人?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-23 05:31 PM 發表

可憐大部份移左民香港人都回流香港搵錢,你就係人辦,唔鐘意又要留響共區生活,生不如死就係形容你呢類人。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-23 05:31 PM 發表

但香港人又回流獨裁中共中國領土呢??

證明當年泛民及西方騙鳩人移民

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-4-23 08:50 PM 發表

可憐大部份移左民香港人都回流香港搵錢,你就係人辦,唔鐘意又要留響共區生活,生不如死就係形容你呢類人。
香港人當年怕共產黨而移民, 我認同

因為當年李柱銘說回歸中共國等於交幾百萬猶太人給納粹

泛民, 西方為了吸引資金及移民, 騙香港人.. ...

現在回流獨裁中共中國國土, 就是最佳行動..

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]