• 瀏覽: 81,026
  • 回覆: 847
  • 追帖: 22
+7
引用:
原帖由 multinumbers123 於 2017-4-21 07:22 AM 發表
有錢果D一早買綠卡去老美,冇$果D米排150人隊或偷渡,走得就走
中國年外遊人次成千億,照你咁講,中國咪好快就無人居住。

鄉下的親友變晒土豪。。

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-4-20 02:07 PM 發表

有一個嫁落黎,有9個留係上面唔鍾意落黎~~
說到底只係因為人口多而已,不代表什麼人民質素.....
你淨係選擇睇到人地d衰野,日日9唔搭8重覆同一個point潑婦罵街~~做人咁辛苦為乜姐?
佢前一兩代又係咁落來, 唔通石頭爆出黎, 香港從開始就係咁不斷從大陸落來, 自己落左來就歧視人

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-20 01:45 AM 發表

沒有傳媒誤導,但每天卻有150新移民,寧願放棄家鄉戶籍來港,每天還有數之不盡的水貨客,拿着拖喼在上水元朗屯門沙田買日用品和奶粉。事實就是事實,無論你如何美化,也抹不去事實,人人有雙眼,就算住港島 ...
呢佰5人唔係路人甲乙丙丁,係有親人咖。
你明唔明呀!

完全同意,只有法治,醫療,教育,房屋,言論自由這些英國餘孽留下毒害我國同胞的福利外,沒有甚麼可以與廣東比較!

據說,中國人吃不起茶葉蛋

隨時超過香港

引用:
原帖由 橘子醬 於 2017-4-21 07:49 AM 發表
樓主唔好對牛彈琴
香港好多井底之蛙
得閒去下深圳,廣州玩啦!
人地大陸買野唔洗拎錢出黎,有電話就搞掂哂,
超方便!
電話冇電咪死得

香港生活就是慘
我有d錢都係咁話

引用:
原帖由 tak97 於 2017-4-20 06:26 PM 發表

做農夫仲要做埋樵夫,有錢用會石油氣,無錢先會用柴火煮食。
現什麼年代??
全屋用電, 或煤氣爐的農村農民, 大把

引用:
原帖由 tak97 於 2017-4-20 04:48 AM 發表
我上個月去過惠州一農村,仲係要燒柴做飯。
粵L邊處?我在粵V鄉下都仲燒草,但有私家車

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]