• 瀏覽: 80,960
  • 回覆: 847
  • 追帖: 22
+7
普遍沿海地區已經富起來,部份已經超越小康水平,而家慢慢伸延到內陸。

引用:
原帖由 keungkaka 於 2017-4-23 06:35 發表

你講依家啦,以前有無咁多恐怖份子阿。
而且你好肯定佢旁邊既無人保護?奧巴馬都做過大龍鳳扮親食平價野啦。
你講美帝?美帝總統要負責核子武器,無保鑣如果被恐怖分子劫持就唔係美帝自己嘅事。
我提前港督就唔得,你捉美國就得?
呢種叫亂搬龍門,你明問題喺邊嗎?

引用:
原帖由 終國人 於 2017-4-21 10:31 AM 發表

九成嚟自大陸
無知到你
香港食物75%以上不是來自大陸架
大陸咁好,你仲喺香港
坐第三世界個井觀天
香港既新鮮肉類(除魚類)100%、蔬菜超過90%、蛋類都有66%水果21%來自大陸....咁你繼續食你既巴西凍肉啦!香港自97年回歸之後就已經係中國既一部份呢個係事實,咁憎中國點解唔移民!

引用:
原帖由 gohead1 於 2017-4-24 09:12 AM 發表

你講美帝?美帝總統要負責核子武器,無保鑣如果被恐怖分子劫持就唔係美帝自己嘅事。
我提前港督就唔得,你捉美國就得?
呢種叫亂搬龍門,你明問題喺邊嗎?
無知得你幾得人驚你以為只要得到總統就可以發射到核彈咁簡單??
咁我想問你台灣無恐怖份子右要保標做咩?
而且我係提選舉中既希拉尼!佢係無任何價值但有影子人!!
呢個世界無你所想咁簡單.而普通打扮既你肯定佢係一般人唔係CID??
而且佢地既範圍右有幾大??你清楚嗎??好多時好多野人地預先做哂準備只係你唔見

引用:
原帖由 saneviola 於 2017-4-22 01:13 PM 發表

係on 居,我以後都學啲貪官咁,刮完全部輸送晒去外國,仔女外國讀書唔返來。因為咁做同回饋社會,建設國家無沖突,外國樓市好,即中國社會好。

我係冇本事,但唔會無恥到覺得以上咁無衝突既嘢係對 ...
你憑咩話每個系外國投資嘅人都系你口中嘅貪官?
你講嘢已經出賣嗮你呢挺人嘅心裡,妒忌人地有錢就系咁冇證據詆毀別人

引用:
原帖由 chris1025 於 2017-4-20 01:33 AM 發表
可能今時今日香港人還覺得大陸有錢人只有小數,其實在廣東省的木土村民不會比香港人生活水平差,中山,珠海,廣州很多的本地村民,他們因為受惠徵地政策,除了每人有筆幾十萬的現金外,每年也有分紅。有些較為富裕的 ...
一張圖已說明一切

大陸人係有錢,但文化公德都仲係差,廣東少外省人既地方已經算較好啦....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]