• 瀏覽: 81,014
  • 回覆: 847
  • 追帖: 22
+7
點吹都無用。

深圳與香港一河之隔,深圳街頭香港人去扮乞兒多,還是大陸人落來香港扮乞兒多?

香港人無幾個人去深圳,廣州做雞。香港黃色事業絕大部分係北姑。

有錢仲使做雞咩?唔通係大把錢做雞為興趣。

引用:
原帖由 kcmc 於 2017-4-21 02:30 AM 發表

能在大陸賺幾佰甚至上千億的,只有兩種人,一種是位高的貪官,另一種就是受政府默許的商人,如雙馬,華為任總果D,貪官就很簡單,冇左中國人身份,仲點當官?就算退左休,貪得上千億,官位肯定高,知很多秘 ...
其實只要d人名轉左,由大陸二字轉成美國,成段文字一樣通
轉成日本二字又得!

代表乜? 代表天下烏鴉一撚樣!!!

引用:
原帖由 chris1025 於 2017-4-20 01:33 AM 發表
可能今時今日香港人還覺得大陸有錢人只有小數,其實在廣東省的木土村民不會比香港人生活水平差,中山,珠海,廣州很多的本地村民,他們因為受惠徵地政策,除了每人有筆幾十萬的現金外,每年也有分紅。有些較為富裕的 ...
港男玩完 北妹都玩唔起了 GG

引用:
原帖由 呵呵11 於 2017-4-22 00:54 發表

如果我真係住西半,你係咪死全家先
你講咩能嘢支拿人,扑街

引用:
原帖由 人類仔 於 2017-4-22 10:53 AM 發表

港男玩完 北妹都玩唔起了 GG
北妹幾錢?
旺角四百零蚊一Q。有冇港男食唔起?

引用:
原帖由 愛國人 於 2017-4-22 10:03 AM 發表

講舉例有甚麼事係逢中必反??
是誰教下一代
對人不對事,事事政冶化?
(馮C Y,林鄭,大陸必反,沒有一樣同意,食粒湯圓寄封信都要批鬥,敵我分明兼反智)

是誰教下一代
為公義,滿口歪理,犯法做壞事,走火入魔?
(有C Y大陸一日,就可以佔中掟磚放火打警察,無禮貌,圍人批鬥,老屈老作)

是誰教下一代
日日賊喊捉賊,分化香港???
(戴妖搞條PK黃絲帶撕裂港人,利用 Facebook 毒媒教壞下一代呃靚仔犯法,
未有黃絲帶,未有佔中前香港不知幾和平,黃絲同藍絲係老友記,一齊飲茶吹水,奉公守法。)

只要自身不斷鞭策自己,努力向上,實在無須時刻與人比較/爭咀。

引用:
原帖由 bobho 於 2017-4-22 06:19 AM 發表

三水樓價最近昇到癡線。得閒翻去睇下,最近新起一個類似廣州南站的大輕軌和高鐵站。相當於南站的副站負責分流。
我知,我啱啱先返去祭祖,樓價係升咗,我堂二佬層樓剛出時8000-10000一平米,之後跌到5000幾我堂二佬先入,依家上翻開售價,三、四線幾百萬當然唔算平,但又真係好大嘅⋯

引用:
原帖由 愛國人 於 2017-4-22 07:59 AM 發表
我地都想大陸發展得好係正常嘅,但唔好有少少嘢就沾沾自喜,你睇香港由一個小漁港發展成國際數一數二知明城市,好多好多嘢世界第一係得嚟不易架,法治,制度,人民質素等都係關鍵。
咁多編文 ...
出去打工嘅民工唔會冇田冇地,只係未發展到,田地只能用作耕種養家冇閒錢,出外打工可以將原要食用嘅賣,家族賺多少少,自己出外又賺多啲,慢慢積累⋯

引用:
原帖由 西北俠仕 於 2017-4-22 10:36 AM 發表

求其上網,facebook,新聞,討論區都搵到大把

自己搵啦
即係冇啦?就算有幾多樣我都可以解釋你聽

引用:
原帖由 愛國人 於 2017-4-22 12:26 PM 發表

即係冇啦?就算有幾多樣我都可以解釋你聽
真係好笑,自己係香討新聞版,時政版,求其搵下都搵到!

同鬼唔知阿媽係女人冇乜分別!

要哂時間搵就自己搵,自己慢慢解釋!

引用:
原帖由 香江強國人 於 2017-4-22 10:38 AM 發表
點吹都無用。

深圳與香港一河之隔,深圳街頭香港人去扮乞兒多,還是大陸人落來香港扮乞兒多?

香港人無幾個人去深圳,廣州做雞。香港黃色事業絕大部分係北姑。

有錢仲使做雞咩?唔通係大把錢做雞為興趣。
好多港女係老籣直情免費啦....
有網友都分享過:

唉,自己今年五張,睇到依家年輕人只有三種,一種會發奮,會吸收周邊地區嘅長處,亦會自我檢討改進找商機。另一種得過且過,上大陸只識吃喝玩樂揼骨叫鷄,人哋發展人哋事。最大鑊一種自高自大、坐井觀天又不去求真了解,日日就係怨怨怨。作為香港人,真係好擔心後兩者點樣可以keep住香港呢個地位⋯

引用:
原帖由 geccn 於 2017-4-22 12:45 PM 發表
唉,自己今年五張,睇到依家年輕人只有三種,一種會發奮,會吸收周邊地區嘅長處,亦會自我檢討改進找商機。另一種得過且過,上大陸只識吃喝玩樂揼骨叫鷄,人哋發展人哋事。最大鑊一種 ...
個班傻仔後生都on9

問佢地知道大陸d乜.....個個就話周街乞衣,去個廁所又話驚無左個腎,仲以為條條街都係以前春風路.......

問佢地有無上過大陸再講,佢地話有呀,東門羅~~
閒時就只會上羅湖福田等等港人集中地,沖涼dup骨叫g直落,酒吧夜場浦完,遠少少如南山都未點去過,返香港就突然可以看透全中國了.......

上去除左嫖飲吹既印象,同埋聽返上一代有班風流老鬼講既威水史,班友仲識乜柒.....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]