• 瀏覽: 81,008
  • 回覆: 847
  • 追帖: 22
+7
引用:
原帖由 呵呵11 於 2017-4-22 07:12 AM 發表

你唔夠我熟, 我其中一層樓就係正黨校隔離, 根本冇咩變過。
要攞人地最差嘅去比?
真係今日香港人愈來愈衰嘅前因
人地大陸係樣樣進步中
因為人地肯學肯抄
學完抄完就發展成適合自己果套
香港就樣樣退步中
尤其係人嘅人質素
自高自傲
唔尊重人
唔識向人學習
鄙視經驗知識
新一代只最叻吃喝玩樂
叫佢地做多少少就話要work life balance

引用:
原帖由 bobho 於 2017-4-22 06:10 AM 發表

同窮人比錢,同富人比文化修養,再唔掂就比民主自由。無得輸
好句...

引用:
原帖由 大大大1 於 2017-4-22 08:22 AM 發表

開封鬼城佢可能都唔知係邊,重話人冇去過大陸
真系未聽過,請指教。

引用:
原帖由 愛國人 於 2017-4-22 08:15 AM 發表

哈哈,內地論壇多數踩香港好憎香港人架,五毛主導晒,例如朗豪坊電梯事故就話香港好危險,地鐵燒傷人又話好驚唔敢嚟呀。
其實又啱嘅,做咩落香港買名牌呢,廣州,深圳,上海等大城市有晒名牌店 ...
應該係香港人逢中必反,人地黎到香港又不禮貌對待先,之後呢d負面消息廣傳返到上大陸!

人地見你咁對佢地,就以番同一種態度俾香港人睇!

引用:
原帖由 PSlovingyou 於 2017-4-22 08:15 AM 發表

要攞人地最差嘅去比?
人地大陸係樣樣進步中
因為人地肯學肯抄
香港就樣樣退步中
尤其係人嘅人質素
自高自傲
唔尊重人
唔識向 ...
講得好好.

引用:
原帖由 PSlovingyou 於 2017-4-22 08:15 AM 發表

要攞人地最差嘅去比?
人地大陸係樣樣進步中
因為人地肯學肯抄
香港就樣樣退步中
尤其係人嘅人質素
自高自傲
唔尊重人
唔識向 ...
唔使認真對待d白痴仔....
d柒頭又要踩又要死狗上去.....

又有d友入黎放幾句廢話插下大陸就乜point都無,重覆幾句噴墨水就心靈飽滿.....

佢地邊撚到係討論丫....

引用:
原帖由 三級警司 於 2017-4-22 08:07 發表

先烈東去到動物園,沙河大街我都去超過三十年,無佢講到咁多老鼠

反而香港仲見得多
總體而言;廣州充滿機會,適合奮發的人;香港自由爆棚,最啱滿腔憤怒的人,可以全程鬧爆。

港男春袋不值錢了

引用:
原帖由 西北俠仕 於 2017-4-22 09:04 AM 發表

應該係香港人逢中必反,人地黎到香港又不禮貌對待先,之後呢d負面消息廣傳返到上大陸!

人地見你咁對佢地,就以番同一種態度俾香港人睇!
講舉例有甚麼事係逢中必反??

引用:
原帖由 呵呵11 於 2017-4-22 07:12 AM 發表

你唔夠我熟, 我其中一層樓就係正黨校隔離, 根本冇咩變過。
行落少少到沙河頂啦!知唔知沙河頂橋以前下面是什麼?

去過雲山大酒店飲茶未?

引用:
原帖由 大大大1 於 2017-4-22 08:22 AM 發表

鬼城係豐都先對,佢可能都唔知係邊,重話人冇去過大陸
峽大壩時鬼城景點淹在水底你又知唔知呀??一時又話無現金醫院都唔會醫都說得出口、唔知邊個無去過大陸

引用:
原帖由 bobho 於 2017-4-22 06:34 AM 發表

點可能多幾倍?
官方話廣州戶口比流動人員多一百萬左右。廣州都無人信,因為早已經無暫住證。就算以前有暫住證都少人去辦。廣州有樓出租大部分上都係城中村。市中心兩三千租金都係合租多。喇,最後教你一樣。就算 ...
條友以為香港常住人口多口多過流動人口就當全部城市都係
廣州戶口應該得8-9百萬左右、有4-5百萬以上流動人口,D屋吾怕無人租⋯
市中心無3-4千根本租吾到一間套房,市中心租多數白領,學生合租,外國人,日本人為主
只不過廣州地方大,市中心租吾起D民工可以租郊區。

引用:
原帖由 愛國人 於 2017-4-22 10:03 AM 發表

講舉例有甚麼事係逢中必反??
求其上網,facebook,新聞,討論區都搵到大把

自己搵啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]