• 瀏覽: 80,948
  • 回覆: 847
  • 追帖: 22
+7
引用:
原帖由 bbfc5586 於 2017-4-21 06:13 PM 發表

有得食又嘈
冇得食又嘈
同隻狗有乜分別

引用:
原帖由 bbfc5586 於 2017-4-21 06:13 PM 發表

有得食又嘈
冇得食又嘈
同隻狗有乜分別
同窮人比錢,同富人比文化修養,再唔掂就比民主自由。無得輸

引用:
原帖由 大大大1 於 2017-4-21 08:55 PM 發表

有咩事入院,睇下冇現金醫唔醫你。
你呢句話,証實你未上過大6,費事笑你

引用:
原帖由 dickdickdick 於 2017-4-21 06:19 PM 發表

你講到全廣州人都有間屋 咁邊個租佢
老廣州包括工人基本都係有屋,以前農民有農民屋,工人有工人宿舍。工人宿舍有時可以好好。睇年代同廠實力。農民宅基地邊個無幾百個方?個別地方有類似香港原居民的丁地。

引用:
原帖由 香江強國人 於 2017-4-21 06:23 PM 發表

聽古唔好駁古。大陸個個有幾層樓出租,凈收租金唔使做。至於邊個租,只要信不要問,總之有人租。
廣州外省人多過本地人都唔知就收喇

引用:
原帖由 geccn 於 2017-4-21 06:24 PM 發表
我自己鄉下三水為例,是三、四綫廣東省城市,雖未至非常繁榮,但已新樓處處,,開始一部份一部份咁成為小型衛星城市群,鄕村亦因收地,很多同鄕改善了生活,我兩位堂兄仍要工作,一人自搞公司一人 ...
三水樓價最近昇到癡線。得閒翻去睇下,最近新起一個類似廣州南站的大輕軌和高鐵站。相當於南站的副站負責分流。

引用:
原帖由 highhighgirl 於 2017-4-21 10:54 PM 發表

你腦有問題唔話你扑街都唔得啦!日日搞分裂
日日搞分化,好似係你這種冇文化的人wor

引用:
原帖由 香江強國人 於 2017-4-21 06:49 PM 發表

全廣州人唔係指住在廣州的人咩?
廣州居民比流動戶口多幾倍,仲要廣州居民人人有幾層樓出租。邊有咁多流動人口租樓。

睇你咁次點兜。
點可能多幾倍?
官方話廣州戶口比流動人員多一百萬左右。廣州都無人信,因為早已經無暫住證。就算以前有暫住證都少人去辦。廣州有樓出租大部分上都係城中村。市中心兩三千租金都係合租多。喇,最後教你一樣。就算個個有樓出租唔代表會住滿。何況根本唔係人人有樓出租。

返左大陸玩幾日,發覺大陸原來淨係廣東都好多景點,好有新鮮感,d樂園唔同主題都有,地方又大!

廣州魔幻世界:室內場館,場內有唔同主題,視覺特效,夜光,熊公仔,各樣動物公仔,立體影院......

長鹿農莊:睇動物 (有好多海洋公園都冇),小朋友玩既遊戲,動物劇場,機動遊戲

花之戀莊園:園內好大佈滿唔同種類既花,有好多小朋友玩既設施!有豬仔,松鼠,鸚鵡......等動物園區,酒店個樣係一座城堡,國內影結婚相聖地!

順德漁村:買下廣東傳統小食餅食,食下當地最出名既雙皮奶,炸鯪魚肉,欣賞河邊古色古香既風景,坐住架充滿古典味既船遊河

十九涌漁人碼頭:似大澳既地方,賣下咸魚蝦乾蝦醬之類!另外,賣下海鮮,又有海鮮酒家,見到d蠔比香港見開既更加大隻同肥美!賣水果既品種好多,淨係蕉既品種,香港街市好多都未見過!

我認知仲未去既地方:珠海打隆,史諾比樂園,廣州動物園,千島湖,梅家大院,古勞水鄉,中山玫瑰園!

引用:
原帖由 geccn 於 2017-4-21 07:05 PM 發表

同村同一個太公全都係堂兄弟姊妹點會因為貧富無來往吖,的確有啲快有啲慢,好似我兩個同父嘅堂兄,二佬撻地因為發展先,所以攞咗錢搞公司仲可以買樓趁發展錢搵錢。但大佬近年先 ...
三四線有生意頭腦咪做別墅旅遊之類的。一到節假日粵A車周街開,有埋高鐵輕軌…去到衡山你會聽到粵語多過煲冬瓜

引用:
原帖由 chris1025 於 2017-4-20 02:00 AM 發表
那些新移民不是農村,只是港男北上娶的,不要誤導別人。來香港買日用品就等於人窮嗎?大陸稅貴,住在深圳╱廣州黎香港方便,買日用品也能促進香港繁榮,你假如作為打工仔都有利益,起碼你老細有錢賺無咁易炒人,或者 ...
樓主無謂多講及解釋!
黃屍系永遠唔會明及唔想去明,佢啲永遠活在自己世界入面!

引用:
原帖由 大大大1 於 2017-4-21 08:55 PM 發表

有咩事入院,睇下冇現金醫唔醫你。
咪傻,支付寶微信已經可以付藥費喇。祇不過係醫保計費複雜仲要櫃檯交費。喂,唔係香港人連張信用卡都無吖?

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-4-22 01:10 AM 發表

隔住個mon都睇到你咁大怨氣,大種廢物你繼續幻想啦~~
咁都睇得出怨氣, 果然係廢物,你慢慢FF喇, 我又出去玩了。

引用:
原帖由 三級警司 於 2017-4-22 01:16 AM 發表

我三十年前已經成日去先烈東路,以前十九路軍陵園勁多非法建築,河南(海珠區)果D大騎樓先污糟,現在改造成三四次了
你唔夠我熟, 我其中一層樓就係正黨校隔離, 根本冇咩變過。

引用:
原帖由 三級警司 於 2017-4-22 01:12 AM 發表
我上一代在先烈東水蔭路有間屋仔,但咁多年來都無你講到咁跨張
去過廣州河南未?
河南以前種田多, 係越秀南有船坐過去,你想挑戰我廣州你過住喇,我係廣州留既腳毛分分鐘夠你食幾年。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]