• 瀏覽: 34,209
  • 回覆: 211
  • 追帖: 2
中國不是報復南韓,只是保衛中國公民免受薩德覆射,保衛中國公民免受不友善的對待,中國政府從不針對其他國家

依照黃絲人才嘅邏輯,全世界唔需要中國,要有多元經濟。

有咁嘅諗法巳經笑爆咀
引用:
原帖由 KZRTO 於 2017-4-19 08:17 PM 發表
以輕鬆愉快的語氣,向我們娓娓道來

中國對薩德的報復我們還能撐多久ep1https://youtu.be/CeBa9vN9HvA
中國對薩德的報復我們還能撐多久ep2
https://youtu.be/Mf6jafgr61o

抵制韓國超市和旅遊有用嗎 ...

咪就係,等於游梁自己攞泥衰,點可以叫報復。
引用:
原帖由 starr 於 2017-4-19 08:21 PM 發表
從來沒有報復

韓國人無中國呢條水姐
但班政棍有老尾民主基金科水

今日聽do姐個節目,佢早幾日去完韓國,佢話明洞而家冇晒人

引用:
原帖由 etnet33 於 2017-4-20 11:53 PM 發表
放心,美國盟友優先獲得美國經濟援助
移民優先

引用:
原帖由 starr 於 2017-4-19 08:21 PM 發表
從來沒有報復
自從韓國L加快部署殺得後,中國政府已經下定決心要報復,而且說得很肯定那些報復將會是實實在在的。

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2017-4-27 10:46 PM 發表

移民優先
你真不了解尾國L

引用:
原帖由 希堅斯Fans 於 2017-4-20 11:43 PM 發表

呢個世界,邊有人咁蠢同錢鬥氣,人地尾角佬呃你或者脅持你要同大陸對抗,柒朗普就搵個孫女唱歌氹習帝做生意,呢d咪精人同蠢人既分別囉。你仲講到好似同大陸對抗好威咁樣,睇怕你都係被洗腦,唔慌醒得去邊。
點會無,君不見香港一大班黃色傻仔逢中必反

引用:
原帖由 dinofat 於 2017-4-21 08:03 PM 發表

未有內地人出現之前∼
日子咪一樣這樣過∼
又有咩好比較∼

所有東西也沒有永恆∼
又無話無邊個地球不會轉

人家真的停產/反報復∼電仔零件∼
又會消失多少電話生產商∼

條數一樣姐 ...
你講得啱嘅,但一個國家元首搞到自己國家經濟負增長係好大罪㗎,

香港剩係樓價高一條,政府都比人插到暈啦!

何況係搞到國民失業,無工開??

引用:
原帖由 awtay 於 2017-4-27 10:37 PM 發表
如果係同大陸唔妥,唔怕抵制樂天,咁叫骨氣。
但裝薩德係做美國隻狗,為人作嫁衣裳,咁就係on9了。
損人不利己!最L克人憎!

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-4-27 10:29 PM 發表
韓國人無中國呢條水姐
但班政棍有老尾民主基金科水
像香港黃色L一樣有美金塞袋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]