• 瀏覽: 8,102
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 kingchan75 於 2017-4-20 11:37 AM 發表

落香港, 移民外國都是為了國策'植民'!

中共真是好有宏觀戰略,打算稙民3億, 1億人移去美國, 1億人移去歐洲, 1億人移去中亞等地!

當中,每1億人就有100百萬解放軍,由高官領導直接在當地指揮, 一路以個人名義 ...
別搞笑了!去了外國的大陸人,他們的下一代,連中文字也不會寫,中文也不大會講,然後自稱為美國人!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-20 12:38 PM 發表

別搞笑了!去了外國的大陸人,他們的下一代,連中文字也不會寫,中文也不大會講,然後自稱為美國人!
真係?? 點解美國總統的孫女孫子會唱國語歌,學中文???

你看到的問題, 人家中國最有智慧的領會看不到???

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-20 12:38 PM 發表

哈哈 ... 然則, 你的英文好勁 ?

哈哈 ... travel

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-19 07:03 PM 發表

可能人地送錢比佢洗。
你估黎至狗咩

引用:
原帖由 kingchan75 於 2017-4-20 11:37 AM 發表

落香港, 移民外國都是為了國策'植民'!

中共真是好有宏觀戰略,打算稙民3億, 1億人移去美國, 1億人移去歐洲, 1億人移去中亞等地!

當中,每1億人就有100百萬解放軍,由高官領導直接在當地指揮, 一路以個人名義 ...
唔係吓嘩,共產黨真係咁把炮?

引用:
原帖由 ricebuket 於 2017-4-20 02:54 PM 發表

唔係吓嘩,共產黨真係咁把炮?
係吾係咁把炮, 你有眼看的!! 當然, 你用屁股看的, 自然看不到!

君不見這幾年, 一到中國農曆新年,西方國家開始熱鬧得很! 西方國家領袖都要在農曆新年初一向中國人說聲' 恭喜發菜, 新年快樂' , 美國總統都要在初七到中國大使館拜年, 過多二十年或者三十年后, 中國人移居外國越來越多時, 農曆新年都可能成為西方國家的法定節日假期!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-4-19 07:45 PM 發表

所以嗎話係{外國}業主自己做高當地樓價囉,

但黃屍們卻說是中國人炒高當地樓價呢.
冇需求又點炒高樓價?

不過我從來唔覺炒高樓價係問題

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-20 03:58 PM 發表

冇需求又點炒高樓價?

視乎有否影響銀行

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2017-4-19 09:06 PM 發表
講到老奉咁。
現實是無東江水香港今日發展連澳門都不如。
上面收少幾億好閒。
現實係香港政府自己放棄海水化淡。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-20 04:26 PM 發表

現實係香港政府自己放棄海水化淡。
你理得佢放棄唔放棄嗟 , 現在你明明有得揀, 但你卻堅持用東江水

引用:
原帖由 vanga 於 2017-4-20 04:59 PM 發表

你理得佢放棄唔放棄嗟 , 現在你明明有得揀, 但你卻堅持用東江水
都話俾錢買,係商業交易,唔係中共施捨。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-20 05:08 PM 發表

都話俾錢買,係商業交易,唔係中共施捨。
yes , 你覺得佢好用抵用 ( 你愛國貨, 共產黨貪官多謝你囉)  , 那當然係交易.

但有人覺得貴, 但又捨不得不用, 便是施捨 ( eg mccmk)  ... 哈哈
引用:
原帖由 mccmk 於 2014-2-21 02:06 PM 發表
貴係貴,冇法啦.   

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-20 03:58 PM 發表

冇需求又點炒高樓價?

那你就不要說自由行炒高物價, 不要說東江水貴了

一樣是需求問題..

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-20 07:13 PM 發表

那你就不要說自由行炒高物價, 不要說東江水貴了

一樣是需求問題..
我幾時話「自由行炒高物價」?唔好成日離認為係「黃絲言論」就入我數。

東江水貴係另一個問題,係香港政府唔尋求其他供水途徑(海水化淡),以致被人禁住搶。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-20 07:34 PM 發表

我幾時話「自由行炒高物價」?唔好成日離認為係「黃絲言論」就入我數。

東江水貴係另一個問題,係香港政府唔尋求其他供水途徑(海水化淡),以致被人禁住搶。
確實

香港最自由經濟就是禁住搶

你們繼續乖乖飲東江水益獨裁中共..

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]