• 瀏覽: 8,116
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-4-19 07:42 PM 發表

咁俾水香港既工程,設施,維修,工人,
又唔洗錢呀?
所以係正常商業交易

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-19 07:44 PM 發表

那中國人來香港買奶粉, 自由行, 唔洗錢嗎??
黃屍們仲以為香港奶粉養活哂所有中國嬰兒添.

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-19 07:45 PM 發表

所以係正常商業交易
咁點解深圳,東莞,廣州...............等等,
沒有這些{正常商業交易}呢.

講到老奉咁。
現實是無東江水香港今日發展連澳門都不如。
上面收少幾億好閒。

當年中港物流

只有香港人可以做
大陸人不可以做

此個優惠養活很多貨車司機

香港人駕車勁一點嗎?
只是中共中國俾優惠港人優先

「成龍發哥星爺家輝可辛徐克.. ..
從商的唐唐李錦記保獅龍田二少
從政的范太羅范陳馮富珍梁英董建華」呢班人全部都係喺英殖香港成功咗先返大6發展咋。
你問下啲大6人究竟佢哋鍾意睇成龍發哥星爺回歸前嘅戲定回歸後嘅戲?

有那個地方,香港人捐款以百億作單位?

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-19 06:08 PM 發表
全世界就只有一個香港以外的地方, 給香港人優惠, 公平競爭機會, 給香港管理層人工, 視香港人為對等, 沒歧視, 當地美女爭著擁護(曾經), 過關有特別通道

就是只有你們口中最獨裁的中共中國..

在中國名成利就的香 ...
樓主以為1949年之前,香港人全餓死了?

引用:
原帖由 DLLM利貝高 於 2017-4-20 12:45 AM 發表
從政的范太羅范陳馮富珍梁英董建華」呢班人全部都係喺英殖香港成功咗先返大6發展咋。
你問下啲大6人究竟佢哋鍾意睇成龍發哥 ...
票房勝於一切

賭城風雲, 美人魚, 西遊一, 二

全部十億以上票房

引用:
原帖由 DLLM利貝高 於 2017-4-20 12:45 AM 發表
你問下啲大6人究竟佢哋鍾意睇成龍發哥 ...
那鐘漢良, 比達, 陳偉霆, 謝霆鋒, 李治廷呢??

是回歸後出品, 一樣在國內彈起

你想到那香港人可以在外國優惠彈起沒有?

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-19 06:08 PM 發表
全世界就只有一個香港以外的地方, 給香港人優惠, 公平競爭機會, 給香港管理層人工, 視香港人為對等, 沒歧視, 當地美女爭著擁護(曾經), 過關有特別通道

就是只有你們口中最獨裁的中共中國..

在中國名成利就的香 ...
原來其他城市無公平競爭機會,怪不得由深圳到哈爾濱,都有大量大陸人想來香港。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-20 11:23 AM 發表

原來其他城市無公平競爭機會,怪不得由深圳到哈爾濱,都有大量大陸人想來香港。
落香港, 移民外國都是為了國策'植民'!

中共真是好有宏觀戰略,打算稙民3億, 1億人移去美國, 1億人移去歐洲, 1億人移去中亞等地!

當中,每1億人就有100百萬解放軍,由高官領導直接在當地指揮, 一路以個人名義購入各類資產, 又暗地購入軍火, 又不斷收買各方地方反對派, 現在靜觀其變, 等待時機, 嘻嘻!!

中國人移民他國后, 日日做愛生仔, 1開2 , 2開4, 20年后, 美國有4億中國人, 白人都成為小數民族!!好自然美國好快成為中國的領土!!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-20 11:23 AM 發表

香港去外國有優惠?

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-20 11:59 AM 發表

香港去外國有優惠?
吓!香港人去外國沒有優惠,難道大陸人有?
我只知,去加拿大及英國,香港人連話都不用說,就入境了。
大陸人?呵呵呵!

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-19 07:45 PM 發表

所以係正常商業交易
yes

亦表示你欣賞國家的出品 .... 乖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]