• 瀏覽: 9,339
  • 回覆: 125
+5
【明報專訊】民主黨上星期五舉行黨慶,喺送畀嘉賓嘅小冊子中,印有領展嘅廣告贊助。呢一則廣告喺網上引起風波,一眾左翼人士群起批評民主黨,斥該黨點解會收取領展贊助。黨內左翼黨員區諾軒形容「後欄發生這樣的事,直接否定了我從政的核心價值」。負責籌款嘅司庫袁海文話,一定有想過區諾軒嘅感受,仲強調該黨唔會因為捐款而改變立場。

又一次出賣市民求富貴,欺騙公眾含淚投票鄺俊宇,令人心灰。令人忿怒。

(只是個人偏見,不代表要求其他民主派認同)
新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20170320/s00002/1489947689456

對壞人仁慈等於對社會殘忍
對住D見高拜見低踩無人性的會員 黑名單最簡單直接,以免中陷阱

有競爭有進步
壟斷行業收縮
點解佢哋日日都有笑料㗎
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-4-19 03:42 PM 發表
【明報專訊】民主黨上星期五舉行黨慶,喺送畀嘉賓嘅小冊子中,印有領展嘅廣告贊助。呢一則廣告喺網上引起風波,一眾左翼人士群起批評民主黨,斥該黨點解會收取領展贊助。黨內左翼黨員區諾軒形容「後欄發 ...

中資又唔得
港資又唔得

還是美金好

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-4-19 03:42 PM 發表
【明報專訊】民主黨上星期五舉行黨慶,喺送畀嘉賓嘅小冊子中,印有領展嘅廣告贊助。呢一則廣告喺網上引起風波,一眾左翼人士群起批評民主黨,斥該黨點解會收取領展贊助。黨內左翼黨員區諾軒形容「後欄發 ...
應該批評領展資助反中亂港就真

引用:
原帖由 andysan4 於 2017-4-19 03:53 PM 發表
中資又唔得
港資又唔得

還是美金好
美國主子已關水喉

引用:
原帖由 Pen_ny 於 2017-4-19 03:55 PM 發表

美國主子已關水喉
唯有等51, 64, 71

發錢寒。

小麗黃絲議員會否提出用特權法查民主黨是否勾結上市公司在投票時利益輸送

[ 本帖最後由 再去打老虎 於 2017-4-20 09:11 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

民主黨難怪被熱普成追擊,終於明。

政治不正確。無人材。

向太志偉捐錢比7警泛民鬼渣咁嘈,而家民主黨就收領展贊助,真系只可州官放火。

引用:
原帖由 匯豐銀行 於 2017-4-19 06:21 PM 發表
向太志偉捐錢比7警泛民鬼渣咁嘈,而家民主黨就收領展贊助,真系只可州官放火。
頭先面書睇到呢個Post 嚇一跳。

左翼on9啫。所有贊助都唔應該收啦。

金主係老豆,有奶便是娘!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]