• 瀏覽: 2,591
  • 回覆: 18

遲了

根本2000年頭是黃金機會搞定高樓價政策
但香港仍大量業主撐泛民及地產黨踢走董建華

香港沒機的了

年青人想買樓, 等吃屎吧

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2017-4-19 07:23 AM 發表
如租前海地區
香港有大量土地,問題係政府做唔做,如郊野公園,丁屋以上空間。

引用:
原帖由 fukfuk 於 2017-4-19 10:14 AM 發表

香港有大量土地,問題係政府做唔做,如郊野公園,丁屋以上空間。
郊野公園是環保份子的私人財產, 丁屋更是英朝政策遺下的炸彈

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-4-19 11:05 AM 發表

郊野公園是環保份子的私人財產, 丁屋更是英朝政策遺下的炸彈
郊野公園係環保自私份子既自慰財產,共産黨當年唔承認割讓香港,亦即係唔承認英朝遺下的政策,住屋問題係取決於政府做唔做。

引用:
原帖由 fukfuk 於 2017-4-19 11:43 AM 發表

郊野公園係環保自私份子既自慰財產,共産黨當年唔承認割讓香港,亦即係唔承認英朝遺下的政策,住屋問題係取決於政府做唔做。
共産黨當年唔承認割讓香港? 但英國人承認是租借香港, 97又肯歸還咪得囉。
唔肯做嘅政府, 留低晒D手尾俾CY政府, CY上場肯做就俾犯民插爆, 話佢盲搶地囉。

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2017-4-19 07:23 AM 發表
如租前海地區
黃絲話咁樣係將香港人強制迫去大陸開荒,香港就留比新移民喎

引用:
原帖由 fukfuk 於 2017-4-19 10:14 AM 發表

乜都有人反

引用:
如租前海地區
租唔起。

我一直都有呢個想法

但係深圳D地已經勁貴,仲去深圳租地俾全國人民鬧死

唯一既方法係等港豬同高鐵通車先做到

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-19 08:40 AM 發表
遲了

根本2000年頭是黃金機會搞定高樓價政策
但香港仍大量業主撐泛民及地產黨踢走董建華

香港沒機的了

年青人想買樓, 等吃屎吧
蝗后大可以同父母回鄉下買樓,回鄉下工作發展。香港本來就不適合無競爭力的人。

引用:

不滿意就不要來香港,快跟父母返家鄉!

引用:
原帖由 mk0010553312 於 2017-4-19 11:13 PM 發表
我一直都有呢個想法

但係深圳D地已經勁貴,仲去深圳租地俾全國人民鬧死

唯一既方法係等港豬同高鐵通車先做到
高鐵通車之後,香港去大陸方便左,自然多人搬上去住,基本上唔需要租地。

1:到期後續租與否非香港政府決定
2:內地優質地段同樣供不應求
3:法律上按香港還是內地的?

你知唔知前海D好值錢噶,絕對租唔起

鍵盤翻頁
左右