• 瀏覽: 29,619
  • 回覆: 167
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 bluelikejazz 於 2017-4-20 09:06 AM 發表

俾 D 風度, 係可以的....但應該"唔該,謝謝",都要講聲.
如果個女仔,好似奉旨咁,當個男友係下人咁使...
咁就好黑人憎了....
我男友次次都幫我篤檸檬,我無講唔該,飯後我次次都遞紙巾比佢,佢都無講唔該,都6年幾係咁了,兩人相處咁多瑣碎事,逐樣都計較就好煩,最緊要個心係錫對方,加份尊重,我都同意你所講,老奉駛人果D人係好討厭既,不論男女

港女會用阿sa名句反駁,「我有比你吊㗎」

引用:
原帖由 bluelikejazz 於 2017-4-20 08:20 AM 發表

皇子病....哈哈大笑...
幾好聽 bor...
港男患的應該叫駙馬癆才對!公主病對駙馬癆,天生一對

中出即飛

一個願打一個願捱 當事人覺無嘢就得
不過果d男仔鐘意又出錢又出力做奴隸咁犯賤
搞到好似咁先係拍拖標準 我就唔明做奴隸拍拖有乜樂趣

引用:
原帖由 ibm1 於 2017-4-19 09:15 發表

講真嗰句,
香港真係好多女仔有公主病,
不過男仔都唔係好,
亦好多不善溝通O既宅男...
其實唔單單係香港的問題,戰後世界較和平地方發長中或巳發展的地方70以後出生的,在小匡之家温室長大有機會變成咁,富二同內地一孩政策都係造就哩 d機會呢 ...

願者上釣, 旁觀者的說話都是多餘的

引用:
原帖由 說好的不離不棄 於 2017-4-20 12:28 PM 發表

我男友次次都幫我篤檸檬,我無講唔該,飯後我次次都遞紙巾比佢,佢都無講唔該,都6年幾係咁了,兩人相處咁多瑣碎事,逐樣都計較就好煩,最緊要個心係錫對方,加份尊重,我都同意你所講,老奉駛人果D人係好討厭既, ...
其實唔係反對呢D行為.
只係看不過眼0個D使人做野,大大聲要自己男人做0個D極品港女先hihi~
自願性質其實無0羊問題,而且對情侶間增加感情添~
但係以教仔,潑婦形式命令下逼人做既真係唔要得

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2017-4-20 11:35 AM 發表

可能尐港女細個睇得老夫子多6760294
唔好俾黃絲睇呢d老夫子漫畫啦,佢地又拿住黎吹,屈   黃澤呢d係反共漫畫。。架啦!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2017-4-20 02:11 PM 發表

唔好俾黃絲睇呢d老夫子漫畫啦,佢地又拿住黎吹,屈   黃澤呢d係反共漫畫。。架啦!
引用老夫子 : 耐人尋味

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2017-4-18 09:03 PM 發表
當老婆係工人那些港男又是甚麼呢?
圓滿關係中心總監暨心理輔導學家蔡綺文指,男女如何相處,旁人無從置啄,若雙方覺得可接受相關行為,他人不宜干涉。

個中心既專家已講左你聽~所以就別來說大男人什麼不是了~別有義務時男女平等~有權利時就女權至上

互相幫助係做朋友嘅基本,做女朋友也要識分寸,唔好以為你條仔會永遠冇條件去愛你!

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2017-4-20 01:58 PM 發表

其實唔係反對呢D行為.
只係看不過眼0個D使人做野,大大聲要自己男人做0個D極品港女先hihi~
自願性質其實無0羊問題,而且對情侶間增加感情添~
但係以教仔,潑婦形式命令下逼人做既真係唔要得
呢D 港女我都遇過,唔好話對男友丫,佢地對男性朋友同埋對女仔都係咁架,以前都唔覺咁多e d 人,唔知咩事近年真係多左好多

引用:
原帖由 光速電神 於 2017-4-20 01:47 PM 發表
其實唔單單係香港的問題,戰後世界較和平地方發長中或巳發展的地方70以後出生的,在小匡之家温室長大有機會變成咁,富二同內地一孩政策都係造就哩 d機會呢 ...
當男友係工人,
都唔單只係溫室長大所能培植,
都要個男友肯先得...

大陸太多競爭對手,
就算富二都未必會好似港女咁公主,
呢個社會生態其實係香港獨有...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]