• 瀏覽: 29,665
  • 回覆: 167
  • 追帖: 2
叫我篤吓檸檬,我連你杯檸茶都飲埋你

其實冇人叫你做兵....好多港女真係五覺靚....
其實近年港女輝煌時代已過, 好多中女嫁五出, 競爭都大.

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-20 09:00 AM 發表

香港沒貪錢嗎??

香港一個城市, 大量爭產官司, 很多家人不顧情, 只為利益
加上律狗煽動賺錢

中國反而那麼多富人及那麼大, 也沒爭產官司

香港才是真正利益至上的城市

笑左

有錢 就有人爭產ga la 差在用咩方法

多謝提供笑話

引用:
原帖由 BFK2 於 2017-4-20 10:38 AM 發表

笑左

有錢 就有人爭產ga la 差在用咩方法

多謝提供笑話
香港, 鏞記, 新馬仔, 小甜甜, 新鴻基郭氏等大型官司

為利益, 親人都沒得做

中國楊惠妍, 王建林, 王傳福, 王衛, 梁穩根, 任正非, 雷軍, 馬雲等
有那位有爭產??

最大分別, 就是中國會為家人, 很多同村長大, 顧點親情

香港利益至上, 電視劇也宣傳爭產理直氣壯
還有律師為利益煽動家人爭產

篤檸檬冇所為,最緊要有得拮鮑魚。

犯賤

引用:
原帖由 Gigi_Chi0928 於 2017-4-20 10:00 AM 發表
一個願打一個願挨,實際係點旁人未必真係清楚,可能轉個背個女仔幫佢洗衫煮飯你地吾知姐
咁都有得兜。

引用:
原帖由 bluelikejazz 於 2017-4-18 08:37 PM 發表
【晴報專訊】有女網民在討論區撰文,力數公主病朋友「使盡」男友的惡行。帖文指︰「我朋友有公主病,早前一齊去餐廳食飯,只見她將檸檬茶遞向男友,本以為她攞畀男友飲,誰知竟是要求男友幫手篤檸檬。我完全O晒 ...
可能尐港女細個睇得老夫子多

認真 基本上我身邊d 女性朋友都覺得要對方請 非常奇怪點解d 女人會咁

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2017-4-20 11:31 AM 發表

咁都有得兜。
咩叫可能?難道你有透視眼見到人地閂埋門做啲乜?
表面ge野眼見吾代表係真!

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-20 10:50 AM 發表

香港, 鏞記, 新馬仔, 小甜甜, 新鴻基郭氏等大型官司

為利益, 親人都沒得做

中國楊惠妍, 王建林, 王傳福, 王衛, 梁穩根, 任正非, 雷軍, 馬雲等
有那位有爭產??

最大分別, 就是中國會為家人, 很多同村長大, 顧點 ...
王建林 雷軍 馬雲 呢幾個白手興家 都正值盛年
之後晚年會唔會有後人爭產  未能早作定論
識唔識季羨林?
唔一定係 商人
好多有財富既人 去到臨老既時候
咪又係比身邊既人 偷偷轉移晒D錢

女權主義氾濫,男人最佳選擇係不婚不育

引用:
原帖由 BFK2 於 2017-4-20 11:38 AM 發表

王建林 雷軍 馬雲 呢幾個白手興家 都正值盛年
之後晚年會唔會有後人爭產  未能早作定論
識唔識季羨林?
唔一定係 商人
好多有財富既人 去到臨老既時候
咪又係比身邊既人 偷偷轉移晒D錢
未發生就是未發生

香港爭產, 很多都是壯年爭產的

高尚港人式打飛機, 就是香港已發生的醜事就美化
中國未發生的事就假設會發生

香港有僕街律棍煽動賺錢, 是改不了的事實

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-4-20 11:58 AM 發表

未發生就是未發生

香港爭產, 很多都是壯年爭產的

高尚港人式打飛機, 就是香港已發生的醜事就美化
中國未發生的事就假設會發生

香港有僕街律棍煽動賺錢, 是改不了的事實
鏞記, 新馬仔, 小甜甜, 新地
你舉呢D 例子 咪又係 第一代 死左 , 後人爭產
何來壯年爭產

中國未發生? 例子咪講左law
我無美化香港, 香港係大把爭產
人性係咁醜陋
特別係 華人社會一定有