• 瀏覽: 29,621
  • 回覆: 167
  • 追帖: 2
男女之間問題多多,,,以家庭為單位的社會結構應向以個體為單位的社會轉變,正如原始的部落向城鎮轉變,族群向家庭轉變,,,

婚姻制度根本已跟不上社會的發展。

我預計將來不再有婚姻呢種制度。

牛唔飲水 ...

建議所有港女必須替男朋友毒龍鑽

趁機食下妳豆腐
就算同 GRADE 因為佢年資比較高 覺得自己工作能力比妳強 一定要聽佢 唔係就會講 D 難聽嘅說話 明明學歷同經驗都比較差
道理輸咗就鍾意用粗口

你應該唔係女人啦
引用:
原帖由 bluelikejazz 於 2017-4-20 09:29 AM 發表

比D例子,來聽下......

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2017-4-20 09:35 AM 發表
趁機食下妳豆腐
就算同 GRADE 因為佢年資比較高 覺得自己工作能力比妳強 一定要聽佢 唔係就會講 D 難聽嘅說話 明明學歷同經驗都比較差
道理輸咗就鍾意用粗口
你應該唔係女人啦
哦...原來係咁....
我係男人....唔聽妳講...真係唔知.....

關外人乜事

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2017-4-18 09:03 PM 發表
當老婆係工人那些港男又是甚麼呢?
叫大爺囉!

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2017-4-18 09:03 PM 發表
當老婆係工人那些港男又是甚麼呢?
呢啲人真係超討厭...

引用:
原帖由 18money 於 2017-4-20 06:47 AM 發表

近期看過最好的簡體評論
講中喎⋯⋯

一個願打一個願挨,實際係點旁人未必真係清楚,可能轉個背個女仔幫佢洗衫煮飯你地吾知姐

引用:
原帖由 HKbellboy 於 2017-4-20 09:24 AM 發表
好多港女嫌男人唔上進唔進修,但自己咪又係成日㷛韓劇,放假訓到中午又唔做家務。
煲完韓劇仲要話你個樣吾夠宋仲基靚仔, 對佢又吾似劇中男主角 0甘體貼

引用:
原帖由 bluelikejazz 於 2017-4-20 08:01 AM 發表

如果係男人願打,女人願捱...
咁港女點睇?!

已所不欲,勿施於人呀!!
當然呢啲野都關夾唔夾事,但態度真係唔應該老奉,即係,對方忍到係你執到,而唔係你做得好啱
我都同意己所不欲勿施於人...
呼喝丶命令我自己就接受唔到la...

引用:
原帖由 robin09 於 2017-4-19 10:00 AM 發表
這個早有結論。
西方女人要求女權,是要求社會把自己當男人看待,男人能干的活女人也能干。
中華田園女權,是要求自己不幹活,男人干所有的活。
多餘,到女人真係咁時,男人又話個女人太強,感覺唔到被需要,揾過個小鳥依人既

睇下你愛佢多D, 定係對方愛你多DD姐

引用:
原帖由 robin09 於 2017-4-19 10:00 AM 發表
這個早有結論。
西方女人要求女權,是要求社會把自己當男人看待,男人能干的活女人也能干。
中華田園女權,是要求自己不幹活,男人干所有的活。
都係個句, 講權利要男女平等.講義務,就男人做晒...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]