• 瀏覽: 2,690
  • 回覆: 29
奴無知而不自知、無恥而不知恥、可憐而又不值得可憐
5)好好排隊,而且要排成一條直線,後面的臉蛋不能被看見。
8)在公共場合講話輕言細語,連隔壁的人都聽不見。
13)到了餐廳要在門口等服務員帶路,即使眼見只剩一個位置。
14)煙蒂和果皮等垃圾只有兩個去處,垃圾桶,或者你拿着,而不是地上。
18)既然都爬到雕塑頭上了,不如爬爬自由女神像呀——請不要跟任何公共物品親密接觸。
28)搓腳在家裏搓就好了。
38)自助餐不要爭先恐後,每次只拿一點點,學習優雅用餐。
40)別釣走別人的保護動物。

呢幾個係重點。

收下把口啦 你係隻狗咋

唔好自己笑自己啦
赤奴

當你笑人時,請時刻反省,你又做了多少。五十步可以笑一百步,但你知不知別人當你是同一類?

引用:
原帖由 jodasch@n 於 2017-4-18 02:30 PM 發表
當你笑人時,請時刻反省,你又做了多少。五十步可以笑一百步,但你知不知別人當你是同一類
只有無常識嘅外國人覺得香港人同強國人係同一類人。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-18 07:03 PM 發表

九龍人同新界人係唔係同一類人?
拗埋呢d野真係浪費時間……

引用:
原帖由 kim_12346 於 2017-4-18 07:56 PM 發表

九龍人同新界人係唔係同一類人?
拗埋呢d野真係浪費時間……
算把啦,樓主應該係鍵盤戰士,未出過國,或者街都未去過。佢唔知外國人點睇香港人,自我感覺良好。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-18 07:03 PM 發表

絕大部分外國人都係冇常識...
地球上面大部分都冇常識...

篇文咁似講緊某d美國人嘅?

引用:
原帖由 食指 於 2017-4-18 10:26 PM 發表

絕大部分外國人都係冇常識...
地球上面大部分都冇常識...
閣下訪問過絕大部分外國人?

定係有乜數據支持?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-18 10:32 PM 發表

定係有乜數據支持?
你識唔識區分美國人同紐約人?
如果唔識分
又算唔算冇常識呢?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-18 10:32 PM 發表

定係有乜數據支持?
咁你又訪問過絕大部分外國人?
你嘅常識論有冇數據支持呢?
我嘅同事大部分系鬼佬,好多人都肯定可以答復你香港人系中國人...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]