• 瀏覽: 2,384
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
咁澳門政府可以告梁繼昌違反基本法第22條,要香港保安局干預澳門特區政府

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-4-17 11:09 PM 發表
咁澳門政府可以告梁繼昌違反基本法第22條,要香港保安局干預澳門特區政府
「隨後他引述保安局稱,有機制與澳門保安局了解事件

了解係干預?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-17 23:33 發表

「隨後他引述保安局稱,有機制與澳門保安局了解事件」

了解係干預?
對對方政府做事指手劃腳仲唔係干預?

中央關心香港施政,你地就話中央干預,依家你地去同澳門政府出聲,仲唔係干預?

人地澳門政府放唔放,放邊個人入境幾時到香港出聲?香港政府有乜資格去了解人地點做野?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-4-17 11:37 PM 發表

對對方政府做事指手劃腳仲唔係干預?

中央關心香港施政,你地就話中央干預,依家你地去同澳門政府出聲,仲唔係干預?

人地澳門政府放唔放,放邊個人入境幾時到香港出聲?香港政府有乜資格去了解人地點做野?
哈哈,西環出手高調拉票,就唔係「干預」。

了解人地點做野就係干預?了解咗可以好似無簽證去美國咁唔比佢上機。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-18 08:11 發表

哈哈,西環出手高調拉票,就唔係「干預」。

了解人地點做野就係干預?了解咗可以好似無簽證去美國咁唔比佢上機。
西環講幾句說話就話干預,說好的言論自由呢,況且,中央政府作為上級政府有權向下級的特區政府發出訊息

今次所謂了解即係過問澳門政府點解唔俾雞昌入境,澳門政府同香港政府係同級,澳門政府係依照澳門法律依法辦事,大家咁高咁大,幾時到香港政府過問。就算澳門政府根據基本法22條禁止香港政府過問都唔到香港出聲

佢一定係有 妄想被害症 。油漆未乾畀佢話係屎, 當場呱呱叫 要人去查下邊個害佢。 對於呢啲麻煩友,澳門政府做法 絕對可以理解

雞昌 ... 哈哈

計猖跟風誣蔑CY, 自作自受

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-4-18 08:20 AM 發表

西環講幾句說話就話干預,說好的言論自由呢,況且,中央政府作為上級政府有權向下級的特區政府發出訊息

今次所謂了解即係過問澳門政府點解唔俾雞昌入境,澳門政府同香港政府係同級,澳門政府係依照澳門法律依法辦 ...
虧你好意思講基本法22條。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-18 15:00 發表

虧你好意思講基本法22條。
實際就係香港政府違反澳門基本法22條喎

四圍搞搞震,不受歡迎人物!

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-4-18 03:44 PM 發表

實際就係香港政府違反澳門基本法22條喎
都話了解唔係干預,乜你咁萌塞。

唔通我想政府網頁了解政府運作,即係干預政府運作?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-18 18:41 發表

都話了解唔係干預,乜你咁萌塞。

唔通我想政府網頁了解政府運作,即係干預政府運作?
咁同樣中央係了解特首選舉,你地夠話干預~~

中央有冇人打過電話/走上選舉事務處拍門,叫職員批/唔批某人入閘?無呀嗎,咁你地夠話中央干預~~

但雞昌叫保安局幫佢出頭,去問澳門政府治安警察局點解唔批准雞昌入境。本來澳門政府已經直接答雞昌點解唔批,依家仲要借政府去問,咁仲唔係干預緊澳門政府?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-4-18 07:13 PM 發表

咁同樣中央係了解特首選舉,你地夠話干預~~

中央有冇人打過電話/走上選舉事務處拍門,叫職員批/唔批某人入閘?無呀嗎,咁你地夠話中央干預~~

但雞昌叫保安局幫佢出頭,去問澳門政府治安警察局點解唔批准雞昌入境 ...
中共多次派人到深圳會見選委你當無發生?

澳門政府已經直接答「唔批」,無講「點解」,所以去了解係好正常。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]