• 瀏覽: 51,501
  • 回覆: 296
  • 追帖: 3
+4
朱凱廸選前講到自己好強對抗霸權, 但選完後在天水圍橫額都無一條, 又無辦事處, 選前講到好美麗的墟市, 人地關綜聯在深水埗搞得好成功, 天水圍乜都無, 他的團隊居然和領展合作收集過期蔬菜派, 搞的墟市似文娛節目咩做皮革, 交換書, 跟本不是市民要的墟市, 另外又話爭取港鐵減車費,  在港鐵檢討可加可減機制時 又係乜都無跟進, 真係好失望, 難怪有人話佢根本係地產商的棋子, 如果來緊三年都係久唔久同村民搞抗爭呢D無謂野, 下次一定唔投佢...

官商勾結 殘民自肥
引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-17 04:16 PM 發表
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26084290&page=2&authorid=1911491
應該都係有地產商背後支持, 乜民生事務都無理.....

引用:
原帖由 深夜港灣 於 2017-4-17 03:53 PM 發表
朱凱廸選前講到自己好強對抗霸權, 但選完後在天水圍橫額都無一條, 又無辦事處, 選前講到好美麗的墟市, 人地關綜聯在深水埗搞得好成功, 天水圍乜都無, 他的團隊居然和領展合作收集過期蔬菜派, 搞的墟市似 ...
立法會議員朱凱廸於昨晚(16日)啟程前住英國,到當地官方機關調查梁君彥退出英籍一事,同時促請英國官方解釋梁退籍過程中的合理疑點。
這件事我最抓頭,咁多人選你出嚟……山長水遠去英國查梁君彥?你真係好得閒囉!

引用:
原帖由 直線國國王 於 2017-4-17 04:52 PM 發表

立法會議員朱凱廸於昨晚(16日)啟程前住英國,到當地官方機關調查梁君彥退出英籍一事,同時促請英國官方解釋梁退籍過程中的合理疑點。
這件事我最抓頭,咁多人選你出嚟……山長水遠去 ...
佢又查唔到野先浪費時間

咁樓主你係下一次立法會選舉應該知道篩走邊個啦?

引用:
原帖由 深夜港灣 於 2017-4-17 03:53 PM 發表
朱凱廸選前講到自己好強對抗霸權, 但選完後在天水圍橫額都無一條, 又無辦事處, 選前講到好美麗的墟市, 人地關綜聯在深水埗搞得好成功, 天水圍乜都無, 他的團隊居然和領展合作收集過期蔬菜派, 搞的墟市似 ...
你唔投俾朱凱迪,大把人投俾佢。

香港有一大批係唔係都投俾泛民,又有一大批係唔係都投俾藍絲,容海恩,無論候選人質素幾差。

黃絲,藍絲鐵票係盲目嘅。

講走數九西有個都個失憶人士,捐1半人工得1個月有單睇,咩老人義工隊更加影都無。

引用:
原帖由 深夜港灣 於 2017-4-17 04:21 PM 發表

應該都係有地產商背後支持, 乜民生事務都無理.....
歡迎參與民主選舉

引用:
原帖由 再去打老虎 於 2017-4-17 06:39 PM 發表
講走數九西有個都個失憶人士,捐1半人工得1個月有單睇,咩老人義工隊更加影都無。
由老人組成的老人義工隊,搵唔夠數老人義工。

引用:
你個小麗呢?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2017-4-17 04:52 PM 發表

這件事我最抓頭,咁多人選你出嚟……山長水遠去 ...
順便考察,四周圍睇下咁卦

垃圾會議員有超級底薪, 出鏡增人氣外面食大茶飯, 好過做TBB 偽人。

引用:
原帖由 深夜港灣 於 2017-4-17 04:56 PM 發表

佢又查唔到野先浪費時間
人地識你呀水?

引用:
原帖由 深夜港灣 於 2017-4-17 15:53 發表
you are too simple, sometime naive

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]