• 瀏覽: 5,643
  • 回覆: 39
我公司的IT仔,經常穿牛仔褲、TShirt,他們的boss,才穿西褲恤衫。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-16 03:20 PM 發表

為何不見香港的IT人這樣穿?他們穿不同顏色的裇衫西褲,有時週末穿運動裝上班!
李澤楷係咁著的

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-16 03:33 PM 發表
我公司的IT仔,經常穿牛仔褲、TShirt,他們的boss,才穿西褲恤衫。
老板係咁著,鬼同你講乜IT仔。
仲有,英國/香港D法官老爺件官服,醜到無倫,又唔見你寸下?選擇性失明?

引用:
原帖由 紅孖寶 於 2017-4-16 03:39 PM 發表

老板係咁著,鬼同你講乜IT仔。
仲有,英國/香港D法官老爺件官服,醜到無倫,又唔見你寸下?選擇性失明?
法官會穿官服去同女朋友約會嗎?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-16 03:41 PM 發表

法官會穿官服去同女朋友約會嗎?
有關係咩?D法官咪一樣係著官服出嚟見人。

引用:
原帖由 紅孖寶 於 2017-4-16 03:44 PM 發表

有關係咩?D法官咪一樣係著官服出嚟見人。
即是法官與IT仔,IT boss已經不同,不是common!

而家大陸人着衫已經前衛過香港喇. 樓主你係咪老退化?只記得以前,記唔到近嘢,睇下醫生好喎.

按樓主的邏輯,最醜的群眾一定係學生,係一間學校入面
得係清一色一樣的服飾。
香港中學的男生,9成都係白恤衫,西褲一定係長褲,亦只有白,藍,灰,啡幾個色
唔知樓主有無做個呢個醜人?

樓主請與時並進,共產世界已很富強,百花齊放,人民生活安穩,反觀有些民主社會,人民生活貧困,仲話生於亂世。

十四年抗戰,三年內戰,三年韓戰,長達廿載的戰亂,若沒有當代人的節衣縮食,發展兩彈一星,就沒有今天繁榮穩定的保障。樓主,我們做人還是要懂得飲水思源比較好。

白恤衫、藍斜褲,小弟當年求學日日著啦,人帥心善著什麼都不會太醜,但打死我都敢著英、法那種男人著芭蕾舞褲帶假髮囉。

其實樓主都好慘,日日要提住自己唔係中國人

引用:
原帖由 noodleprince 於 2017-4-17 08:23 AM 發表
按樓主的邏輯,最醜的群眾一定係學生,係一間學校入面
得係清一色一樣的服飾。
香港中學的男生,9成都係白恤衫,西褲一定係長褲,亦只有白,藍,灰,啡幾個色
唔知樓主有無做個呢個醜人?
那其他學校呢?
原來你未見過綠、粉藍、卡其色?又未見過水手服,未見過女同學穿長衫?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-17 11:31 PM 發表

那其他學校呢?
原來你未見過綠、粉藍、卡其色?又未見過水手服,未見過女同學穿長衫?
男生穿水手服上校
細佬真係未見過

引用:
原帖由 noodleprince 於 2017-4-18 07:51 AM 發表

男生穿水手服上校
細佬真係未見過
因為你不是香港人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]