• 瀏覽: 32,348
  • 回覆: 503
  • 追帖: 2
+64
香港人不快樂。一項針對港人生活困苦度的調查發現,港人快樂指數繼續插水,83%受訪港人均認為現時生活痛苦,比率較2013年...

林鄭同地產商 we connected, 一定唔會起多公屋居屋,一定又借民主派過穚話人阻住起樓當解決問題。

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170413/mobile/bkn-20170413104953873-0413_00822_001.html

咁多人住緊公屋, 仲唔幸福?  唔好住羅, 比返政苦.

政府炒哂班炒樓囤地高官,全部起公屋居屋就可解決。

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-4-14 09:22 AM 發表
香港人不快樂。一項針對港人生活困苦度的調查發現,港人快樂指數繼續插水,83%受訪港人均認為現時生活痛苦,比率較2013年...

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170413/photo/bkn-20170413104953873-0413_00822_00 ...
好多香港人真係感到生活痛苦,除左冇一千尺大屋住之外,一個月冇十萬蚊收入、一年冇十次外遊、一年大假冇一個月、午飯時間冇三個鐘...

香港人所有投資,成本都去哂住屋度。

深圳高端科技已超越香港。

香港開發成本過高,要上位,首先要比貴鋪租,香港產業空心化。

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-4-14 09:38 AM 發表
政府炒哂班炒樓囤地高官,全部起公屋居屋就可解決。
起公屋都冇用

其實而家香港連商業用地都唔夠啦。

香港山多地少,土地開發成本貴,填海又貴,霸棕地問題,丁權問題。
最pk係霸棕地,同賊冇分別。

我不是原居民無丁權,但我尊重歷史及個人法律保護的權利。丁屋應該發展多層丁屋,一塊地起三層連天台得2800尺實在太浪費。一幢起40層,已經即時解決丁地不夠問題。空置單位村委又可出租非原居民,解決埋部份住劏房問題。

問題係要先解決吶喊官商鄉黑的議員,被三兩條政棍拖延發展,對政棍容忍=對市民殘忍!

多謝 犯民!!!

唔使講咁多,
即刻行動: 霸返塊官地, 天價補償由你開?
十億百億不是夢?
引用:
原帖由 ajaxpong 於 2017-4-14 10:35 AM 發表
我不是原居民無丁權,但我尊重歷史及個人法律保護的權利。丁屋應該發展多層丁屋,一塊地起三層連天台得2800尺實在太浪費。一幢起40層,已經即時解決丁地不夠問題。空置單位村委又可出租非原居民,解決埋 ...

最少 0 成本,
免租金,
無本生意?
只係無霸王侵佔!!!
引用:
原帖由 mflyer 於 2017-4-14 10:40 AM 發表
唔使講咁多,
即刻行動: 霸返塊官地, 天價補償由你開?
十億百億不是夢?

150單程証×300日=45000人×20年

要開心指數上升,首先將爛果報、麵粉報、立法會摺埋,聽多啲傷港電台開心日報,日日充滿正能量

生活係漫天既戰火敘利亞果d人民又叫乜呀?

唔係港獨令香港人最痛苦咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]