• 瀏覽: 10,470
  • 回覆: 53
每一代都認為自己活在最悲慘黑暗的時代,你不是第一個,也不會是最后一個。

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-4-13 02:02 PM 發表
搞港獨
好提議

去趟非洲就唔會咁霖啦

引用:
原帖由 ken159 於 2017-4-14 09:07 發表
去趟非洲就唔會咁霖啦
非洲係以後嘅香港

引用:
原帖由 Iamshameless 於 2017-4-13 03:16 AM 發表

講笑喇,香港現在問題不是窮人受苦,窮人福利比97英國佬你死你事時代好N倍

香港現在衰班唔上唔落那群,無資格上唔到公屋攞唔到著數,連居屋都值成廿年人工供到死,租金超高想創業太高風險,移民又未夠條件. 所 ...
樓價高,又關泛民什麼事?香港地少人多,小學一年級已經有教,否則,為何要推家庭計劃,一個嬌,兩個妙?就是要減少人口。
香港不減少人口,連透氣的郊區也剷走,肯定有更多問題浮現出來,再來一次大形暴動,嚴重至全港戒嚴,是遲早的事。

引用:
原帖由 234282 於 2017-4-13 06:50 PM 發表
香港將會被20年,110萬低質素移民入口取代為新香港人,舊香港人因為不能應付生活𢦓本,不生育而被低質人種取代,最終走上滅亡成為歷史城市,只在教科書出現。

就以上原因,香港滅亡滅族,正在進行中!

全中!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-14 10:08 AM 發表

樓價高,又關泛民什麼事?香港地少人多,小學一年級已經有教,否則,為何要推家庭計劃,一個嬌,兩個妙?就是要減少人口。
香港不減少人口,連透氣的郊區也剷走,肯定有更多問題浮現出來,再來一次大形暴動,嚴 ...
別再洗人腦了,見到你這類口號帖就想笑,你正面提出有説服力的數據再說吧

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-14 10:08 AM 發表

香港不減少人口,連透氣的郊區也剷走,肯定有更多問題浮現出來,再來一次大形暴動,嚴 ...
小學有無讀香港不斷移山填海,開發新市鎮,以配合香港發展?

引用:

鴨寮街本身係鴨寮
西洋菜街之前係西洋菜田泥
留返俾你抖氣好唔好?

香港百年前得港島同尖咀少少地方係城市地方(用鬼佬名泥命名既街道)
都市發展就係咁

唔係文革走百萬人泥香港點裝?

[ 本帖最後由 dogdogchiV 於 2017-4-14 11:03 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-4-14 11:00 AM 發表

鴨寮街本身係鴨寮
西洋菜街之前係西洋菜田泥
留返俾你抖氣好唔好?

香港百年前得港島同尖咀少少地方係城市地方(用鬼佬名泥命名既街道)
都市發展就係咁

唔係文革走百萬人泥香港點裝?
就是香港已經來了百萬人,所以不可再收。

大陸人就是pk,有次太空館搞活動,即場派免費門票。人數已滿,不可以再入,否則違反消防條例,亦連累全部在場人士失去保險。
但有幾個大陸人就是不管,硬要衝入來,負責人叫保安,不斷跟他們理論,要攔住大門,差不多要報警,但他們仍然要入,大大聲在門外吵鬧。後來,後排有幾個香港人見狀,自願離開,讓出門票,讓他們入去,他們一邊入一邊還在發脾氣,完全沒有感激離開讓位的人。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-14 11:33 AM 發表

大陸人就是pk,有次太空館搞活動,即場派免費門票。人數已滿,不可以再入,否則違反消防條例,亦連累全部在場人士失去保險。
但有幾個大陸人就是不管,硬要衝入來, ...
不可“再” 收?

講到尾只係自鳩私,保護自身既得利益,排外

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-14 11:33 AM 發表 

但有幾個大陸人就是不管,硬要衝入來, ...
講返土地問題

唔可以開發郊野公園?
百年前全港9成9地方都係“郊野公園”

劃地為牢,玩死自己

港英政府破壞萬畂“生態”,迫遷萬千家園,有無人講過一聲唔好? No lor

英奴
港英政府做就吾皇英明
特首政府做就官迫民反

收皮啦

[ 本帖最後由 dogdogchiV 於 2017-4-14 11:50 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-4-14 11:42 AM 發表

不可“再” 收?

講到尾只係自鳩私,保護自身既得利益,排外
大陸人是難民嗎?自己大量地方未開發,梧桐山未開發過一塊石頭,為何要香港開發郊野公園?
大陸人無地方住,請大陸先剷平市區中的蓮花山,梧桐山安置大陸人。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-14 11:53 AM 發表

大陸人是難民嗎?自己大量地方未開發,梧桐山未開發過一塊石頭,為何要香港開發郊野公園?
大陸人無地方住,請大陸先剷平市區中的蓮花山,梧桐山安置大陸人。
大陸人話無屋住咩?  噏乜撚呀你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]