• 瀏覽: 15,455
  • 回覆: 54
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 浠峙瓏 於 2017-4-9 10:28 AM 發表
話說昨午回大陸,坐東鐵線途中,列車已準備抵達羅湖站,突然傳來一陣"壓味"(尿味),我就睇下d味從邊度黎,點知就喺我企既前兩排坐喺度的一對母子,本來都不知道既,但在那媽媽的腳下,有一灘黃色既液體在 ...
尿未必係關佢0地事,除非目睹成個過程...
不過隨處便溺係好可怕...
我曾經0係大圍站出面見過有女人跖底, pat pat光脫脫,外向人群
都知佢做乜事了...

引用:
原帖由 june101 於 2017-5-4 02:03 PM 發表

尿未必係關佢0地事,除非目睹成個過程...
不過隨處便溺係好可怕...
我曾經0係大圍站出面見過有女人跖底, pat pat光脫脫,外向人群
都知佢做乜事了...
是他們啦...

睇唔到樣,會唔會係靚媽尼架

大陸里正仆街,

好明顯小朋友瀨尿, 有乜計?

引用:
原帖由 kazaf0207 於 2017-6-6 06:03 PM 發表
好明顯小朋友瀨尿, 有乜計?
唔係瀨啦,佢媽媽落車仲渣住隻麥x勞杯,半杯黃色的

這樣的人畢竟少之又少,不必生氣啦

引用:
原帖由 竹崎雲林 於 2017-6-8 04:37 AM 發表
這樣的人畢竟少之又少,不必生氣啦
沒有生氣,討論下姐

引用:
原帖由 浠峙瓏 於 2017-4-9 10:28 AM 發表
話說昨午回大陸,坐東鐵線途中,列車已準備抵達羅湖站,突然傳來一陣"壓味"(尿味),我就睇下d味從邊度黎,點知就喺我企既前兩排坐喺度的一對母子,本來都不知道既,但在那媽媽的腳下,有一灘黃色既液體在 ...
大陸人到現時都擺不脫鄉土教導方式
深圳原居民佢哋教BB學習放水是在廳裡放😑

多一點包容係美德

引用:
原帖由 宇宙超人 於 2017-6-21 01:26 PM 發表
多一點包容係美德
有時好難,像昨天剛發生的,我去鞋鋪睇鞋,叫sales幫忙在倉攞2對啱我碼既鞋俾我試,旁邊有一大班同胞在,很嘈很嘈,佢地應該已是講了一大輪價都冇買,搞左好耐,忽然間其中一個衝過來問也不問就拿起我在試的鞋來試(我知呢個時候一定有人會覺得,可能佢地唔知你試梗呢!) 但事實是佢地知道的,因為佢有個朋友提佢,人地試梗架!跟住我即走喇,唔係鞋問題,係心情問題。

PS:正確做法係咪應該自己同sales講,“我想試嗰個人試梗對鞋!“然後叫人攞對啱碼既來試?我寧願你搵手指離遠指住我,都還好D。我試梗無啦啦走過黎攞左去試,跟著又唔啱著,搞咩呢?連個sales都好明白我點解即走,反而係佢同我講唔好意思。

包容一下,大人唔想

這種情況很少啦,不必擴大化,有些事等自己當了父母才懂,消消氣。

公民教育和公德心都好緊要,希望大陸政府好好教育國民啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]