• 瀏覽: 15,458
  • 回覆: 54
  • 追帖: 2
+4
料已報完。

憑呢張相又難以定斷係小朋友賴尿,或其家長故意縱容,當然只係求其搵張紙巾索少少當無事又唔啱既,最少都要問途人借紙帖自己清理番先有手尾.

人在異鄉就更要注重自己言行舉止,否則只會失禮鄉親

應即襟緊急制及拍低佢地個樣唔比佢地落車大聲羞辱佢哋一番

引用:
原帖由 dino0629 於 2017-4-20 01:02 AM 發表
應即襟緊急制及拍低佢地個樣唔比佢地落車大聲羞辱佢哋一番
都冇用丫,佢地都當聽唔到

引用:
原帖由 socialwong 於 2017-4-18 11:02 AM 發表
憑呢張相又難以定斷係小朋友賴尿,或其家長故意縱容,當然只係求其搵張紙巾索少少當無事又唔啱既,最少都要問途人借紙帖自己清理番先有手尾.

人在異鄉就更要注重自己言行舉止,否則只會失禮鄉親
呢d咪你地d人傲慢與偏見
國家富強人民外遊多,人有錢講野緊係大聲d啦,你地又話嘈,週街柯屎柯尿只可以怪當地政府環衛工作不足,公厠不足,隨街柯完當地環衛工或市民效率低沒有即時清理,怎及在國家找個強國女打開雙腿便成公厠,還有國家人民係唔會忍屎忍尿對人身體唔好的

傲慢與偏見處處都存在,正因如此,人更需要自律,不能只想自己,或只求自己方便,就隨意而為,並給自己找來種種藉口開脫.
引用:
原帖由 KWKF 於 26/4/2017 21:29 發表

呢d咪你地d人傲慢與偏見
國家富強人民外遊多,人有錢講野緊係大聲d啦,你地又話嘈,週街柯屎柯尿只可以怪當地政府環衛工作不足,公厠不足,隨街柯完當地環衛工或市民效率低沒有即時清理,怎及在國家找個強國女 ...

引用:
原帖由 浠峙瓏 於 2017-4-9 10:28 AM 發表
話說昨午回大陸,坐東鐵線途中,列車已準備抵達羅湖站,突然傳來一陣"壓味"(尿味),我就睇下d味從邊度黎,點知就喺我企既前兩排坐喺度的一對母子,本來都不知道既,但在那媽媽的腳下,有一灘黃色既液體在 ...
細路瀨尿有幾無奈,等你做父母就知

向職員投訴呢D缺德人

Too bad

引用:
原帖由 starr 於 2017-4-27 11:53 AM 發表

細路瀨尿有幾無奈,等你做父母就知
但唔係瀨呢,個阿媽仲拎住隻杯裝住半杯黃色液體,擺明是屙的。再者,瀨又好,屙又好,個人覺得係處理手法,善後問題。

我絕對認同細路瀨尿冇問題,我地個個都做過細路。

[ 本帖最後由 浠峙瓏 於 2017-5-2 11:47 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

無問題喎,老共嗰屎忽咁臭,班藍絲都爭住乃啦!

多一點包容,

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]