• 瀏覽: 6,005
  • 回覆: 75
特朗普在未經查證“誰使用化武”之下,出其不意地空襲敘利亞。效果有;給習大大一記悶棍、與俄搶奪控敘權、向北韓警示。

習大大只會呼籲“雙方克制”。事實上美國早已表示“只此一遭”。俄羅斯暴跳如雷,卻無能為力。

大家目光集中在北韓了。估計美國不敢動手,因為亳無勝算把握。

美國無法滲透北韓,無可能策動北韓人反金,由于無法掌握肥仔金的位置,所以無法施行“斬首行動”。

他無法知道有多少中國導彈部署在北韓,若開戰,航母群給炸沉,茲事體大也。

中國對中美之戰早有準備,與其在南海打,不如在北韓打,消耗美國國力,拖死美國。美國當然心知肚明。還敢打嗎?

通過這次會面,習大大會讓特朗普知難而退。

撐!

全球大部分國家都係美國盟友,如果美國打北韓而強國決定幫金仔,只會成為強國以一敵眾。俄羅斯真係會幫手?定係隔岸觀火?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-8 16:31 發表
全球大部分國家都係美國盟友,如果美國打北韓而強國決定幫金仔,只會成為強國以一敵眾。俄羅斯真係會幫手?定係隔岸觀火?
大部份系美國盟友?

想當然還是想當年?

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-4-8 05:16 PM 發表

大部份系美國盟友?

想當然還是想當年?
歐盟/英國/日本/澳洲,邊個而家唔係 US ally?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-8 18:13 發表

歐盟就肯定唔妥美國,日本諗的乜?問佢地心果句正知。英美加澳紐英語係為同一個板塊。

早晨

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-8 06:13 PM 發表

咁就係全球大部份國家?

引用:
原帖由 馬大少 於 2017-4-9 09:27 AM 發表

咁就係全球大部份國家?
仲有亞非拉大部分國家,其實只係少數國家啫(^_-)

引用:
原帖由 馬大少 於 2017-4-9 09:27 AM 發表

咁就係全球大部份國家?
非洲國家自己都搞唔掂,出兵?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-9 12:37 PM 發表

非洲國家自己都搞唔掂,出兵?
歐盟就給美國棟過一鑊,你吾系傻到以為政治上有永遠的朋友吧

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2017-4-9 12:59 PM 發表

歐盟就給美國棟過一鑊,你吾系傻到以為政治上有永遠的朋友吧
好似係強國一廂情願覺得普京會幫拖。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-4-9 03:29 PM 發表

好似係強國一廂情願覺得普京會幫拖。
我又吾信中國信曬俄國啦

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2017-4-9 04:32 PM 發表

我又吾信中國信曬俄國啦
咁都係。不過美國同歐洲/日本關係一定好過中俄囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]